"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Δήλωσε ότι έχει το πτυχίο της ζωής!..

Τελικά οι... άριστοι μπορεί να μη διαθέτουν πτυχίο και να ξεπερνούν το θέμα δηλώνοντας στο βιογραφικό τους γενικά και αόριστα ότι συμμετείχαν σε πανεπιστημιακές σπουδές.

Η αποκάλυψη ότι ο νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, Γ. Πουσαίος, δεν έχει πανεπιστημιακό τίτλο προκάλεσε ακόμη ένα πλήγμα στην περίφημη διαδικασία των βιογραφικών.



Ο ίδιος υποστήριξε, απαντώντας στο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», πως μπορεί να μην έχει πτυχίο με την τυπική έννοια του όρου, αλλά έχει το πτυχίο της ζωής (!!!!!!!!!)

Στο πλαίσιο αυτό επικαλέστηκε τη μακρά θητεία του στη θέση του δημάρχου Ιου. Το θέμα τέθηκε και στην πολιτική ενημέρωση. Ο Γ. Πεταλωτής κάλυψε το κυβερνητικό στέλεχος δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις: «Εμείς, για την ανάδειξη των στελεχών σε αυτή τη θέση, θέτουμε τρεις προϋποθέσεις: Πρώτον, ουσιαστικά προσόντα. Δεύτερον, πολιτική εμπειρία. Και τρίτον, κοινωνική προσφορά».

«Δεν υπάρχει σύστημα ΑΣΕΠ, δεν υπάρχει μοριοδότηση, που σημαίνει ότι η συνεκτίμηση αυτών των τριών στοιχείων είναι αυτό που οδηγεί στη στελέχωση, κατά τεκμήριο τουλάχιστον, του κρατικού μηχανισμού, με τα καλύτερα στελέχη», εξήγησε το σκεπτικό του Μεγάρου Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για τον συγκεκριμένο γενικό γραμματέα που είπατε γνωρίζουμε ότι ήταν επί χρόνια δήμαρχος στην Ιο και έχει μια πολύ μεγάλη προσφορά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του», προσέθεσε,
«άρα συνεκτιμήθηκαν τέτοιου είδους στοιχεία και γι αυτό ακριβώς λέμε ότι δεν είναι ΑΣΕΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: