"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αποκάλυψη μετα απο 21 χρόνια: ΕΤΣΙ "ΕΣΤΗΣΑ" ΤΟΝ JOHNSON

Ενας οικογενειακός φίλος του διάσημου Αμερικανού πολυολυμπιονίκη του στίβου, Καρλ Λιούις, ο παλαιός αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Αντρέ Τζάκσον, παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που έβαλε στην μπίρα του Μπεν Τζόνσον την αναβολική ουσία στανοζολόλ, πριν περάσει ο Καναδός έλεγχο ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988.
Ο Τζόνσον είχε νικήσει τον μεγάλο αντίπαλό του με 9.79, επίδοση που αποτελούσε παγκόσμιο ρεκόρ. Λίγες μέρες αργότερα όμως, βρέθηκε στα ούρα του η στανοζολόλ και του αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο, το οποίο πήρε ο Λιούις που τερμάτισε 2ος.
Οπως αναφέρει ο Τζόνσον στην αυτοβιογραφία του, ο Τζάκσον τού εκμυστηρεύτηκε ότι αυτός έβαλε την ουσία.
Οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Τζόνσον είχαν παραξενευτεί επειδή βρέθηκε η συγκεκριμένη ουσία στα ούρα του. Είχαν παραδεχθεί ότι ο Καναδός χρησιμοποιούσε μια άλλη αναβολική ουσία, τη φουραζοβόλη, αλλά είχε να χρησιμοποιήσει χρόνια τη στανοζολόλη, επειδή με αυτή σφίγγουν οι μύες.
Ο Τζόνσον, πάντως, αποφεύγει να πει ότι ο Τζάκσον ενήργησε για λογαριασμό του Λιούις.
πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: