"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το Θέμα χτύπησε κατάστηθα την Κυβέρνηση και κάνει και πλακίτσα.


Απο τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Με μήνυση απαντα ο Ραγκούσης για το δημοσίεμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που -προσποιούμενη εταιρεία ηλεκτρονικών- θέλησε να κάνει δώρο σε υπουργούς ένα laptop, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν επικοινώνησαν μαζί του προσωπικά λές και έχει σημασία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μετά από επικοινωνία με τα υπουργικά γραφεία, 21 από τους γραμματείς των υπουργών δέχθηκαν το laptop. Αυτοί είναι οι γραμματείς των: Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Κατσέλη, Γερουλάνου, Πεταλωτή, Παμπούκη, Γκερέκου, Χρυσοχοϊδη, Μπόλαρη, Μωραϊτη, Σηφουνάκη, Κατσιφάρα, Λοβέρδου, Ρέππα, Κουβέλη, Βούγια, Γεννηματά, Σαχινίδη, Χριστοφιλοπούλου, Τζάκρη και Μπεγλίτη.

Για «συστηματική και δόλια προσπάθεια διακωμώδησης και απαξίωσης του πολιτικού κόσμου» έκανε λόγο ο Δημήτρης Ρέππας και επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, όπως και η Φώφη Γεννηματά που θεωρούν όπως και Ραγκούσης το θέμα προσωπικό.

«Παραπλανητικές προσπάθειες να πληγεί η ηθική υπόσταση μελών της κυβέρνησης και εν τέλει της ίδιας της κυβέρνησης με την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων», χαρακτήρισε το δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που προσπαθεί να υπερασπιστεί συνολικά την κυβέρνηση.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής, οι απαντήσεις προήλθαν από τα γραφεία των υπουργών και όχι από τους ίδιους, ενώ σε παρόμοιες περιπτώσεις τα δώρα έχουν επιστραφεί.

=============================

Σχόλιο: Το Θέμα έκανε έρευνα και δημοσίευσε τα αποτελέσματα της. Ο Πετάλωτης αποδέχτηκε το γεγονός θέτωντας ένσταση στο ότι δεν ήταν Υπουργοί αλλά οι Γραμματείς τους. 4 μέχρι τώρα διαφορετικές ατομικές γραμμές άμυνας για ένα γεγονός.

Τι σημασία έχει σύντροφοι αν ήταν υπουργοί, υφυπουργοί ή γραμματείς;

Ο στόχος ήταν η Κυβέρνηση και το Θέμα την χτύπησε κατάστηθα και τώρα άνει και πλακίτσα. Αυτό είναι το γεγονός.
Όπως γεγονός είναι ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτή την “παιδικη χαρά” στην οποία μοιράζουν “ζαχαρωτά” και “σοκολατάκια” οι περαστικοί διαβάτες για να κάνουν την πλάκα τους.
Να τέθουν αυτοί που δέχτηκαν τα δώρα στην κρίση των τοπικών οργανώσεων τους. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συγκαλύπτει. Εξέθεσαν το κίνημα. Λογοδοσία κύριοι.

Ανακοίνωση «Πρώτου Θέματος» για τα «δωράκια» των 2.500 ευρώ σε υπουργούς και την «πριβέ» πτήση βουλευτών προς Θεσσαλονίκη.

Σε σχέση με τον καταιγισμό υπουργικών ανακοινώσεων που προκάλεσε το ρεπορτάζ για τα μέλη της κυβέρνησης οι συνεργάτες των οποίων αποδέχθηκαν ακριβό φορητό υπολογιστή ως χριστουγεννιάτικο δώρο εταιρείας, το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» θα ήθελε να σχολιάσει τα εξής:

«Με κατάπληξη, αλλά και με κατανόηση λόγω Χριστουγέννων, αντιμετωπίσαμε τις κραυγές ορισμένων μελών της κυβέρνησης, συνεργάτες των οποίων αποδέχθηκαν για λογαριασμό τους πανάκριβα χριστουγεννιάτικα δώρα. Πρόκειται για ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος», το οποίο δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, αφού υπάρχουν και οι σχετικοί διάλογοι-ντοκουμέντα.

Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε την ευαισθησία των υπουργών της κυβέρνησης, αφού διαδέχονται μια Νέα Δημοκρατία η οποία επέδειξε ιδιαίτερη και μοιραία «ροπή» προς τα κάθε είδους «δωράκια». Το γεγονός, όμως, ότι τα γραφεία των υπόλοιπων 14 σημερινών υπουργών τήρησαν άψογη στάση, αρνούμενα να δεχθούν δώρα, παρά μόνον ευχές, καταδεικνύει ότι ήδη ένα τμήμα της κυβέρνησης έχει πρόβλημα με τα του οίκου του. Το περιβάλλον κάποιων υπουργών – από το οποίο, άλλωστε, παγίως ξεκινούν όλα τα δεινά – εμφανίζεται ευάλωτο σε απόπειρες διαφθοράς (δωράκια, ρουσφέτια, μεταθέσεις κ.λπ.) που μόλις πρόσφατα κόστισαν και την παραίτηση ενός υφυπουργού.

Καλό θα ήταν οι υπουργοί που εκτέθηκαν από τα ίδια τα γραφεία τους , να φροντίσουν να διορθώσουν τα όποια κακώς κείμενα και αντί για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά των ΜΜΕ – που προδίδουν προδιάθεση αλαζονείας και υπεροψίας και ξυπνούν σε όλους τους πολίτες δυσάρεστες αναμνήσεις από το πρόσφατο παρελθόν – να σέβονται περισσότερο την ελευθερία του Τύπου και να απαντούν επί της ουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη περιμένουμε μια απάντηση για τη σκανδαλώδη «πριβέ» πτήση τα ξημερώματα της Πέμπτης, η οποία κόστισε χιλιάδες ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, μόνο και μόνο για να φτάσουν λίγες ώρες νωρίτερα στα σπίτια τους οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού! Μια πτήση, στην οποία – δυστυχώς – επέβαινε πρώτος-πρώτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός είχε ολοκληρώσει την ομιλία του στη Βουλή για την ανάγκη περιορισμού της σπατάλης του δημοσίου χρήματος.

Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» θα είναι πάντα εκεί, θα κάνει τη δουλειά του απέναντι σε κάθε εξουσία. Εμείς τους ευχόμαστε καλές γιορτές, ευτυχές το νέο έτος και... ας πρόσεχαν!

Υ.Γ. Για πρωτοχρονιά θα τους στείλουμε καφετιέρες, μπας και καταλάβουν πιο εύκολα ότι δεν πρέπει να παίρνουνε δώρα από ξένους ανθρώπους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: