"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Δεν πίστευαν στα αυτιά τους

Αβυσσος η ψυχή των συνδικαλιστών. Διαβάστε την παρακάτω ιστορία και θα καταλάβετε. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο στη ΔΕΗ.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι ετήσιες αποδοχές του απερχόμενου CEO κ. Τ. Αθανασόπουλου. Ο τελευταίος τις είχε συνδέσει με την επίτευξη τριών στόχων, από τους οποίους πέτυχε απόλυτα τους δύο και κατά το ήμισυ τον τρίτο.
Και τότε τον λόγο πήρε ο πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Γ. Τσαρούχας ο οποίος διατηρεί τη θέση του στο Δ.Σ., ως επιλογή του Δημοσίου και ο οποίος έβγαλε, όπως μου λένε, έναν διαπρύσιο λόγο υπέρ των στελεχών που προσπαθούν (όπως, προφανώς, ο κ. Αθανασόπουλος) και γι’ αυτό πρέπει να αμείβονται.
Αν δεν ήταν γνωστό ότι οι δυο τους ήταν στα «μαχαίρια» καθ’ όλη τη θητεία Αθανασόπουλου στη διοίκηση της ΔΕΗ, θα υπέθετε κανείς ότι ο Τσαρούχας έβγαζε έναν αποχαιρετιστήριο λόγο σε έναν φίλο και σύμμαχο που αποχωρεί. Κι όχι σε έναν άνθρωπο με τον οποίο οι κόντρες τους όλα αυτά τα χρόνια έμειναν στην ιστορία, γιατί, όπως είχε πει στην τελευταία του συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο κ. Αθανασόπουλος, ήθελε η ΓΕΝΟΠ να συνδιοικεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: