"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο νέος εφιάλτης της ελληνικής παιδείας

Τoυ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ
(Ομότιμου καθηγητή, προέδρου Φίλων Εθνικής Αντίστασης)

Ίσως κανείς δεν θα ασχολείτο με την κυρία Θάλεια Δραγώνα αν ο πρωθυπουργός δεν τη διόριζε, με εισήγηση της εξευρωπαϊσμένης υπουργού Παιδείας Ά. Διαμαντοπούλου, ειδική γραμματέα του Τομέα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαιδεύσεως Ελληνοπαίδων στο υπουργείο Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όταν μάλιστα ομολογεί μέσα στα γραπτά της ότι δεν είναι Ελληνίδα.
Ακριβώς αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος για την παιδεία μας και τα παιδιά μας. Ας γνωρίσουμε λοιπόν ποια είναι η εν λόγω κυρία.
Η κυρία Δραγώνα είναι καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατόρθωσε να γίνει καθηγήτρια χωρίς να διαθέτει το βασικό πτυχίο που απαιτείται, το της ανωτάτης σχολής της ημεδαπής ή αναγνωρισμένης αλλοδαπής. Το βασικό της πτυχίο είναι του αμερικανικού κολεγίου Deere, που δεν αναγνωρίζεται στη χώρα μας ως ανώτατη σχολή. Όταν μάλιστα από το αρμόδιο ελληνικό όργανο ΔΙΚΑΤΣΑ της αναγνωρίστηκε το μεταπτυχιακό που έλαβε στο εξωτερικό με την επισήμανση ότι το βασικό της πτυχίο δεν αναγνωρίζεται ως πτυχίο ανωτάτης σχολής (πανεπιστημίου).
Αμέσως γεννάται το ερώτημα: Πώς τη δέχτηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως υποψήφια καθηγήτρια και πώς την εξέλεξαν καθηγήτρια; Προφανώς υπήρξαν επίορκοι καθηγητές που πιέστηκαν από το φίλιόν της πολιτικό περιβάλλον και προχώρησαν στην εκλογή της. Άλλωστε το ότι η κ. Δραγώνα ανήκει στο προσωπικό περιβάλλον του κ. Γ. Παπανδρέου, που τη διόρισε και βουλευτή Επικρατείας 2007 - 2009, γεννά έντονα ερωτήματα και εξ αυτού προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες για τα κριτήρια βάσει των οποίων στελεχώνονται νευραλγικές θέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Μπορεί ο πρωθυπουργός ή η κ. Διαμαντοπούλου -μια και κόπτονται για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και μας έχουν τρελάνει με τα φούμαρα ότι όλα θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο- να μας γνωρίσουν με βάση ποια πανεπιστημιακά και άλλα προσόντα διορίστηκε ειδικός γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας, όταν δεν διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο;
Ας δούμε όμως μερικές από τις ανθελληνικές θέσεις που στηρίζει μετά μανίας η κ. Δραγώνα στα βιβλία της και ας αναρωτηθούμε αν, ιδίως στην Τουρκία ή και σε κάποιο άλλο βαλκανικό κράτος (Σκόπια, Αλβανία κ.λπ.), τολμούν να εμφανιστούν καθηγητές που να υποστηρίζουν στα βιβλία τους αντίστοιχες θέσεις, όπως στο επιεικώς κακόγουστο βιβλίο της «Τι είν' η πατρίδα μας».
-Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες. «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν».
-Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε εποχή έντονου εθνικισμού και επεκτατικού ιμπεριαλισμού.
-Ρατσιστής είναι ακόμη όποιος αποσιωπά τη σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
-«Επεκτατική εθνική πολιτική» ήταν η Επανάσταση των Ελλήνων του 1821.
-Εθνικιστικές τάσεις κρύβει η επιθυμία να διδάσκεται η αρχαία ελληνική γλώσσα στη μέση παιδεία και τόσα άλλα.
Μία είναι η επιθυμία της εν λόγω πατριώτισσας. Η εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών βιβλίων, γιατί διαμορφώνουν στους έλληνες μαθητές: μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα, προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγόνων μας».
Ενδεικτικό του μίσους θα λέγαμε που τρέφει η κ. Δραγώνα για το ελληνικό έθνος, επειδή έλκει την καταγωγή του από την αρχαιότητα, κάτι που για την ίδια δεν ισχύει, είναι το βιβλίο που επιμελήθηκε με τον τούρκο καθηγητή Κοινωνιολογίας Φαρούκ Μπιρχέκ με τίτλο «Ελλάδα - Τουρκία: Πολίτης και Έθνος - Κράτος» που εκδόθηκε το 2006.
Μέσω αυτού του βιβλίου προσπαθεί η κ. Δραγώνα να αποδείξει ότι απαιτούνται άμεσες αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, της Γλώσσας και της Γεωγραφίας, δηλαδή επιδιώκει την πλήρη αποδόμηση της ελληνικής παιδείας, αφού δικαιώνει απόλυτα τους ανθελληνικούς ισχυρισμούς των Τούρκων, ότι στα σχολικά βιβλία της χώρας μας αποσιωπώνται σημαντικές πληροφορίες περί την τεράστια δύναμη, έκταση, κύρος και πολιτισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και εκφράζει τη μεγάλη στενοχώρια της για την άνιση μεταχείριση που επιφυλάσσουν τα σχολικά μας βιβλία στους Τούρκους, την ευγενέστατη αυτή φυλή (αυτό δικό μου), που επιφύλαξε δύο γενοκτονίες, των Αρμενίων και των Ποντίων, για να βοηθήσει την παγκόσμια κοινότητα που είχε επικινδύνως πολλαπλασιασθεί σε ανθρώπινες ψυχές.
Σε μυστική συγκέντρωση που διοργάνωσαν στην Ύδρα οι φίλοι και επιστήθιοι σύμμαχοί μας χρόνια τώρα Βρετανοί, που δεν προλαβαίνουν να μας δείχνουν την αγάπη τους, όπως και πρόσφατα για την οικονομία μας όλος ο βρετανικός Τύπος, η κ. Δραγώνα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδος κατηγορώντας δικαστές, ΜΜΕ, δημοσιογράφους κ.ά. ότι στοχοποιούν για ό,τι κακό συμβαίνει τους μετανάστες και πρότεινε το Ευρωδικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο στην Ελλάδα για τη ρατσιστική συμπεριφορά της.
Βεβαίως στην Ελληνική Δημοκρατία που η ελευθερία του λόγου, προφορικού και γραπτού, φτάνει μέχρι ασυδοσίας, μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι θέλει εναντίον της χώρας της, όπου την ποτίζει και την ταΐζει με τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός. Πιστεύουμε όμως ότι οι έλληνες πατριώτες που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσαν το δικαίωμα στον πρωθυπουργό και στην κ. Διαμαντοπούλου να διορίσει στο υπουργείο Παιδείας μια απάτριδα κυρία, που αντί να έχει ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις υπέρ της Ελλάδας, της ελληνικής φυλής και του ελληνικού πολιτισμού, ώστε από την υπεύθυνη θέση της, το υπουργείο Παιδείας, να διαμορφώνει την εθνική συνείδηση των Ελληνοπαίδων της επόμενης γενιάς, δηλώνει ότι δεν είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσισμό να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και θαυμάζει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το μεγαλείο του τουρκικού πολιτισμού.
Αξίζει ακόμη να επισημάνουμε ότι στην εκπομπή του «Αθέατος Κόσμος» ο κ. Χαρδαβέλλας μάς αποκάλυψε συνέντευξη του φίλου και συνεργάτη της κ. Δραγώνα καθηγητή Μπιρτέκ, που αρνείται ξεκάθαρα π.χ. τη γενοκτονία των Αρμενίων, τη σφαγή των Ελλήνων στη Σμύρνη και τόσα άλλα... ανδραγαθήματα της πολιτισμένης τουρκικής φυλής, που οι έλληνες εθνικιστές την κατηγορούν, για να αποδειχθεί ακόμη μια φορά ότι αν πρέπει κάτι ν' αλλάξει, αυτό είναι μόνο τα ελληνικά σχολικά βιβλία.
Η κ. Διαμαντοπούλου πρέπει να απομακρύνει το ταχύτερο την κ. Δραγώνα από τη δημόσια θέση της υπεύθυνης σχεδιασμού της παιδείας των Ελληνοπαίδων. Η Ακαδημία Αθηνών, ο θεματοφύλακας της Ιστορίας μας, της γλώσσας μας και των εν γένει εθνικών παραδόσεων της πατρίδας μας, έχει υποχρέωση να πάρει αμέσως θέση για την απαράδεκτη εθνική... καινοτομία της κυρίας Δραγώνα, που μπροστά της τα περί «συνωστισμού» της Ρεπούση είναι... πταίσμα.
ΠΗΓΗ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: