"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Βγάλτε διαστημικές φωτογραφίες μόνο με 500 ευρώ !!!

Ο Ρόμπερτ Χάρισον είναι μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Χαϊμπάρτον της Βρετανίας και έχει ένα μοναδικό χόμπι: Βγάζει υπέροχες φωτογραφίες της Γης και του Διαστήματος, από ύψος 40 περίπου χιλιομέτρων, με εξοπλισμό η αξία του οποίου δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ. Η εφεύρεσή του αποτελείται από μεταχειρισμένα μετεωρολογικά μπαλόνια, μια φωτογραφική μηχανή που αγόρασε στο eBay και μπόλικη κολλητική ταινία, το γνωστό σελοτέιπ.

Εμπνευση για τον πολυμήχανο Βρετανό αποτέλεσαν οι υπέροχες φωτογραφίες που στέλνουν από το Διάστημα οι αστροναύτες και απεικονίζουν διάφορα μέρη του πλανήτη μας. «Σκέφτηκα ότι θα βγάλω υπέροχες φωτογραφίες», σημείωσε ο ίδιος και συνέχισε: «Ονόμασα το σχέδιό μου “Ίκαρος” προς τιμήν του ήρωα της ελληνικής μυθολογίας και έχω ήδη κάνει 20 αποστολές από τον κήπο του σπιτιού μου».

Ο τρόπος με τον οποίο πετυχαίνει αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι απλός: Κολλάει στο μπαλόνι μια φθηνή φωτογραφική μηχανή τσέπης, την οποία έχει προγραμματίσει να παίρνει φωτογραφίες ανά τακτά διαστήματα και απλά το απελευθερώνει. Στη συνέχεια, κατευθυνόμενο από τον άνεμο, το μπαλόνι αρχίζει την άνοδό του, μέχρι να σκάσει. Τότε, η φωτογραφική μηχανή επιστρέφει στη Γη, με ένα μίνι αλεξίπτωτο.

Πώς όμως εξασφαλίζει ότι η κάμερα θα βρει το δρόμο της για το σπίτι του; «Είναι πολύ απλό», εξηγεί. «Εχω βάλει ένα χαρτάκι που αναφέρει το όνομα και το τηλέφωνό μου, ενώ έχω φροντίσει να γράψω ότι είναι ένα ακίνδυνο επιστημονικό πείραμα, ώστε να προλάβω θεωρίες συνωμοσίας ότι οι εξωγήινοι μας παρακολουθούν και μας φωτογραφίζουν με μηχανές Canon», συνεχίζει χαριτολογώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: