"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ιρανική «επιχείρηση αρετή»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η θρησκευτική αστυνομία του Ιράν σε 62.000 «ελλιπώς καλυμμένες» γυναίκες στην επαρχία της Κομ. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της ιερής πόλη Κομ, Μεχντί Χορασανί, είπε ότι η αστυνομία κατέσχεσε περίπου 100 αυτοκίνητα, που μετέφεραν απρεπώς ενδεδυμένες γυναίκες, επισημαίνοντας ότι «η ενθάρρυνση τέτοιας ενδυματικής χαλάρωσης είναι μεταξύ των στόχων του εχθρού».

Ο πληθυσμός της Κομ φθάνει το ένα εκατομμύριο, ενώ σύμφωνα με τον νόμο οι γυναίκες οφείλουν να είναι καλυμμένες από τα πόδια μέχρι και το κεφάλι, με τα μαλλιά τους να μην είναι καθόλου εμφανή. Οι κάθε είδους επαφές μεταξύ ανδρών και γυναικών απαγορεύονται ρητά. Οι θερινές «επιχειρήσεις αρετή» κατά των δυτικότροπων συνηθειών της νεολαίας είναι συνηθισμένες στην ισλαμική δημοκρατία.

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: