"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΩΝΙΑΝΩΝ: Αθωώθηκαν δεκατρία άτομα

Ατιμώρητοι παραμένουν οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας του νεαρού ειδικού φρουρού Ευστάθιου Λαζαρίδη, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του τραυματίστηκαν σοβαρά στην ενέδρα που στήθηκε τον Νοέμβριο του 2007 στα Ζωνιανά της Κρήτης.

Κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ήταν συνολικά επτά άτομα, εκ των οποίων ένοχοι κρίθηκαν δύο για το αδίκημα της απλής συνέργειας και καταδικάστηκαν σε 25ετή κάθειρξη. Για τους υπόλοιπους δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να οδηγήσουν στην καταδίκη τους.

Συνολικά από τα 41 άτομα που κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ένοχοι κρίθηκαν οι 28, ενώ οι υπόλοιποι 13 αθωώθηκαν. Εκ των ενόχων, ένας Αλβανός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ στους λοιπούς 27 επιβλήθηκαν κατά περίπτωση ποινές κάθειρξης από 6 έως 25 χρόνια και τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Για τους περισσότερους από τους καταδικασθέντες το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: