"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Ή εσείς ή εμείς»

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, τον τελευταίο χρόνο -και παρά την οικονομική κρίση- οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 11% στους 25 πιο σημαντικούς οικονομικούς εταίρους της χώρας.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι βασικό ρόλο στην αύξηση αυτή -όχι όμως και μοναδικό- έπαιξε το γεγονός της πτώσης του ευρώ, εξαιτίας του ελληνικού προβλήματος. Βέβαια, μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και η συνεχώς αυξανόμενη αγοραστική δύναμη στην Κίνα, η οποία είναι η πρώτη χώρα σε εισαγωγές από τη Γερμανία.

Στη λίστα των χωρών που αύξησαν τις εισαγωγές τους από τη Γερμανία, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Αυστρία, την τρίτη η Πολωνία, την τέταρτη η Δανία και την πέμπτη η Ελβετία. Αύξηση των εισαγωγών από τη Γερμανία παρουσίασε και η Ελλάδα, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Παρ' όλα αυτά, αρκετοί είναι αυτοί στη Γερμανία που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη. Σε αντίθεση με όσους εκτιμούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κλόνιζε το ευρώ, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι η έξοδος της χώρας μας θα ενίσχυε τη θέση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς θα εξέλιπε ένας αδύναμος κρίκος. Την άποψη αυτή εκφράζει κυρίως στη Γερμανία ένας κύκλος πρώην καθηγητών Οικονομίας, με επικεφαλής τον κ. Σραμπάτι.

Οι άνθρωποι αυτοί, που ήταν σφόδρα πολέμιοι του ευρώ και προσπάθησαν να αποτρέψουν την καθιέρωσή του, τώρα ζητούν την επιστροφή στο μάρκο. Η ελληνική κρίση τούς έδωσε μια ακόμη ευκαιρία, καθώς τώρα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο, σε περίπτωση που δοθεί βοήθεια από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Οι καθηγητές προτίθενται να ασκήσουν την προσφυγή, επειδή πιστεύουν ότι παραβιάζεται το γερμανικό Σύνταγμα, αλλά και η Συνθήκη του Μάαστριχτ που απαγορεύει το δανεισμό μιας χώρας-μέλους από άλλη.

Ανάμεσα στους κορυφαίους που δηλώνουν συνεχώς ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη, είναι και ο βουλευτής των Φιλελευθέρων κ. Σέφλερ. Ο Σέφλερ έκανε το όνομά του γνωστό πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα, όταν πρότεινε -μέσω της εφημερίδας «Μπιλντ»- στους Ελληνες να πωλήσουν ακατοίκητα νησιά τους.

Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων προσπαθεί να κρατά το όνομά του στην επικαιρότητα με προκλητικές και λαϊκίστικες δηλώσεις, που γίνονται πάντοτε μέσω της ίδιας εφημερίδας. Ζητάει και αυτός από την Ελλάδα να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, ως μοναδική λύση και «για το καλό της ευρωζώνης, αλλά και της Ελλάδας», όπως ισχυρίζεται. Επίσης και κάποιοι άλλοι οικονομολόγοι προτείνουν στη χώρα μας να αποχωρήσει από την ΟΝΕ, να επαναφέρει τη δραχμή και να την υποτιμήσει, ώστε να καταστεί ξανά ανταγωνιστική η οικονομία μας.

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

* Αμάν…., μεγαλοδύναμοι….!

…..Άνετοι στην ευπορία…..
κι η ψυχή τους σ’ ευφορία….,
απ’ τη ‘’δεξιά’’ μεριά….,…..
δουλευτάδες…., μα ‘’θηρία’’….!

Κράτος –τους…., γι’ αυτούς…., θηλάζει
---- μέσω ‘’Πολυεθνικών’’….. ----
αίμα αστήριχτων λαών…..
και τους δίνει να ‘χουν ‘’γάλα’’….,
με «Πιστεύω» και «Δι’ ευχών»….!

…..Οι Μεγάλες οι Δυνάμεις
τα ‘χουν όλα, πια, μοιράσει….:
ποιοι λαοί ‘’το πάνω χέρι’’…..
ποιοι λαοί ‘’το κάτω πόδι’’….,
ποιοι λαοί θα ‘χουν καζάντι…..
ποιοι λαοί θα έχουν χάση….!

…..Αμάν…., μεγαλοδύναμοι….,
καιρός να μάθετε…., βαμπίρ….,
η Αδυναμία της Δύναμης
τι, τάχατε, σημαίνει….,…..
‘’«πρωτόκοσμε»’’ -- πρωκτόκοσμε….,
‘’πολιτισμένε’’ υπόκοσμε….,
φτου –σου….. και γιούχα….. κι άει σιχτίρ….!.....

* Χάιλ – βεκ…., ω ‘’Γερμανούδια’’….!

…..Κάτω απ’ τη ‘’Φλαμουριά’’ –τους….,
κοπριά κι η ‘’γκλαμουριά’’ –τους….:
η Xit λέρα ‘’γιαππιδιά’’ –τους….,…..
‘’’λάφι’’ δεν τρώει τα φύλλα –της….,
‘’φίδι’’ ‘’Ντιντ χόγγρ’’ τη ρίζα –της….,
‘’Φίδι’’ θα τη φάει λαός….,
τώρα, ‘’λιγδός’’…., αύριο, ‘’στεγνός’’….,
όπως και άλλοι….. και αυτός….,
ε, και θα ‘’λείψει’’ κι ο Μποχός….!

…..Χάιλ, χάιλ…., ‘’Γερμανούδια’’….,
καλομοίρια ‘’Υμιρούδια’’….,
Τζέρμαν, σεις, ‘’μανδαρινούδια’’….,…..
‘’Αουτχούμλα’’ ‘’αγελάδα’’
κι αν κάνατε, και, την Ελλάδα….,
μέσω….. ‘’Πολυεθνικών’’ –σας…..
και ‘’πατριδοπωλητών’’ –μας….,
ω , ανθρώποι, σεις, ντεμέκ….,
κάτθρωποι, ‘’για πυρ’’, ‘’αράδα’’….,
θα ‘χετε ‘’καλά σαράντα’’….,
μεις, και, ‘’«έπος του σαράντα»’’….,
‘’αύριο’’…., οικονομικό….,
και θ’ ακούσετε το ‘’βεκ’’….,…..
κι όσο για την καζαντιά –σας….,
βάλτε ‘την στα πισινά –σας….,…..!.....

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..