"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ε, ε, έρχεται!!!


Ένα 24ωρο πριν ο Ταγίπ Ερντοάν έλθει στην Αθήνα και ήδη αισθάνομαι μία γλυκειά ζέστη. Δεν είναι δα λίγο να βλέπω (παραφράζοντας τον Μάρκες) ότι, μετά από 190 χρόνια μοναξιάς η Ελληνίτσα θα βρεθεί πάλι στη ζεστή αγκαλιά της Μητέρας-Πατρίδας.

Άπ’ ότι διαβάζω (και ακούω στη ΝΕΤ) δεν προβλέπεται να γίνει θρησκευτικός γάμος (λόγω και της διαφοράς του θρησκεύματος) αλλά, ένας βήμα προς βήμα, πολιτικός. Η Άγκυρούλα και η Αθηνίτσα θα πάνε στον Δήμαρχο της Ιστανμπούλ (ή Άγκυρα είναι μακρυά), και να υπογράψουν ένα Προγαμιαίο Συμβόλαιο το οποίο, όταν οι κουμπάροι επιτρέψουν, δεν αποκλείεται να οδηγήσει τους δύο λαούς σε μία πιο μόνιμη συμβίωση όχι απαραίτητα ίδια με εκείνη των 400 ετών που, υποτίθεται ότι άρχισε να λήγει το 1821 αλλά, μία σύγχρονη, παγκοσμοιοποιημένη, κομιλφό, πολιτικά ορθή θολούμπα όπου, τα νησιά της Δανιμαρκείας θα γεμίσουν από νεοοθωμανούς μετανάστες όπως ζήτησε και ο Δήμαρχος της Νήσου ανατολικά της Τρομπολιτσάς όπου, όπως δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους του Σόρος, οι Έλληνες κατέσφξαν τους Τούρκους (δυνάστες).

Περασμένα-ξεχασμένα όμως.
Αύριο έρχεται με 11 βεζύρηδες και 100 μπαταξήδες που θα κάνουν κοινό υπουργικό συμβούλιο για πρώτη φορά μετά την metaphorically speaking, Συμφωνία της Μαδρίτης.

Ώς Έλληνας, ως Ευρωπαίος, ως πρώην ραγιάς και νυν ελεύθερος πολίτης του ΔΝΤ και του Μηχανισμού (των Αντικηθύρων) καλωσορίζω τον πρόεδρο και, μαζί με άλλους υπηκόους, εύχομαι καλή διαμονή και καλές δουλειές…

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Προσυπογράφω και με τα 2 χέρια , και λυπάμαι που δεν είμαι σαρανταποδαρούσα να προσυπογραψω 40 φορές
Τιμή και δόξα στον πολυχρονεμένο μας Ταγιπ-Πασα. Ο Αλαχ να μας κόβει μέρες και να του δίνει χρόνια.

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Περιττο να αναφέρω οτι αυριο θα είμαι στο αεροδρόμιο με φρεσκοσιδερωμενη την σημαία με την ημισέλινο της μαμάς πατρίδας ως γνήσιος πατριώτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε "ΑΓΡΥΠΝΕ ΦΡΟΥΡΕ",

Θελω να σε ευχαριστησω για την ποιοτητα του blog. Η επιλογη των αρθρων που δημοσιευεις ειναι καταπληκτικη.

Συνεχισε με τον ιδιο ρυθμο. Σε χρειαζομαστε!!!

Φιλικα

Δημητρης