"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Προς αποψιλωτάς

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα πράγματα και στο έτερον, δεύτερο κράτος του Ελληνισμού που κατάφερε να επιζήσει (έστω μισό) ως τον 21ο αιώνα, στην Κύπρο.

Τα αδιέξοδα που οι υποχωρήσεις και η εθελοδουλεία της κυβέρνησης Χριστόφια έχουν επιφέρει στο Κυπριακό είναι εμφανή διά γυμνού οφθαλμού.

Αντιγράφω ένα απόσπασμα από άρθρο του Γ. Σέρτη, δημοσιευμένο στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Μεγαλονήσου στις 26/4:
«ΕΞΙ χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας –διʼ όλων των εδαφών της– στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και… στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, η… υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ Τουρκία συνεχίζει τη στρατιωτική κατοχή και τον εποικισμό και –τη παρουσία του υπουργού της των Εξωτερικών– εγκαθιστά τον νέο Εγκάθετό της, με πανηγυρισμούς ντόπιων και εισαγόμενων Γκρίζων Λύκων!»
(Παρένθεση: Άμα κυβερνώντες, συγκυβερνώντες και –μη– αντιπολιτευόμενοι ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέμειναν θεατές κατά την παράνομη μετάβαση τόσων και τόσων επισήμων –του Γ.Γ. του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου– στο «προεδρικό» του εγκάθετου της τουρκικής κατοχής, πώς να διαμαρτυρηθούν –τώρα– για την παράνομη παρουσία του Νταβούτογλου; «Ακόμα και αν δεν υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος στο Νησί, θα έπρεπε να τον… ανακαλύψουμε»!
Άμα για δύο χρόνια –ακόμη και σε επίσημες ανακοινώσεις– η αναφορά σε δύο ηγέτες της Κύπρου… εξίσωνε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον εγκάθετο της τουρκικής κατοχής, τον… τίτλο του προηγούμενου εγκάθετου τον κληρονομεί ο επόμενος!).

Λοιπόν, αντί η Κυπριακή Δημοκρατία ως μία εκ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πρόεδρός της ως ένας εκ των 27 ηγετών, νʼ απευθύνονται στους ευρωπαίους εταίρους:
«Τι θα γίνει με τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και τον εποικισμό των –και ευρωπαϊκών– εδαφών της Κύπρου; Η Τουρκία θα εισέλθει –αδιαπραγμάτευτα– στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Κύπρου;»...
Κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας...

Αποψιλώστε κι άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία, μπορείτε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: