"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Η μπούρκα δεν έχει θέση στην Ευρώπη»

Την απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ σε όλη την Ευρώπη ζητεί η Γερμανίδα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Σιλβάνα Κοχ-Μέριν, (photo)  που ανήκει στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών.

«Η μπούργκα και τα άλλα ισλαμικά πέπλα είναι κινητές φυλακές και αποτελούν επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών. Θα ήθελα να απαγορευτούν όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», τονίζει η 40χρονη ευρωβουλευτής, σε άρθρο της στην «Κυριακάτικη Μπιλντ».

Αφού εξαίρει την πρόσφατη απόφαση της μπούργκα στο Βέλγιο από το εθνικό Κοινοβούλιο (σ.σ.: εκκρεμεί η κύρωση της Γερουσίας) η Κοχ-Μέριν ομολογεί ότι «ενοχλείται και νιώθει ανασφαλής όποτε συναντά καλυμμένες γυναίκες στον δρόμο». «Η ατομική και η θρησκευτική ελευθερία», υποστηρίζει, «δεν μπορεί να στερεί έναν άνθρωπο από το δημόσιο πρόσωπό του, τουλάχιστον όχι στην Ευρώπη».

Η γαλλική Βουλή θα συζητήσει την απαγόρευση της μπούργκα τον Μάιο, ενώ οι Πράσινοι του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσαν αντίθετοι σε κάθε ενδυματολογικό φραγμό. «Εχω την εντύπωση πως η Κοχ-Μέριν ψαρεύει στα νερά της λαϊκιστικής Δεξιάς», δήλωσε ο Γερμανός Πράσινος ευρωβουλευτής Ράινχαρντ Μπούτικοφερ.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: