"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Στα €130 εκατ. το χρέος της ΕΡΤ

Μαύρη τρύπα 130 εκατ. ευρώ έχει στα οικονομικά της η ΕΡΤ, την οποία σταδιακά και με σταθερούς ρυθμούς επιθυμεί να κλείσει μέσα στην επόμενη πενταετία ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Γαμπρίτσος.

Το συσσωρευμένο χρέος κανονικά θα ήταν 110 εκατ. ευρώ με δεδομένο ότι ο ισολογισμός του 2009 θα έκλεινε- όπως ισχυριζόταν ο πρώην πρόεδρός της, Χρήστος Παναγόπουλος- με οριακό πλεόνασμα περίπου 500.000 ευρώ. Αλλά η νέα διοίκηση προέβλεψε έλλειμμα 20 εκατ. ευρώ «ώστε να μη βρεθεί η ΕΡΤ προ εκπλήξεων».

Ωστόσο με τις δραστικές περικοπές που έχουν δρομολογηθεί- υποστήριξε ο κ. Γαμπρίτσος- για την περίοδο 2010-2011 προβλέπεται πλεόνασμα 25 εκατ. ευρώ. Αποσαφήνισε δε πως ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα παραμείνει στη διαφημιστική αγορά.

Κατά τα λοιπά η διοίκηση της ΕΡΤ, είτε διότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, είτε γιατί θέλησε να αποφύγει τυχόν σκοπέλους, μίλησε γενικά και σχεδόν καθόλου επί της ουσίας. Επιθυμία της είναι πάντως η ΝΕΤ να παραμείνει πολυσυλλεκτική με έμφαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία και η ΕΤ1 να μη λειτουργεί «ως κουβάς προγραμμάτων που δεν χωρούν στη ΝΕΤ», αλλά να αποκτήσει ισχυρή ταυτότητα.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: