"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Παραστάσεις κατ' οίκον για ασθενείς

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

«ΜΠΑΝΤΑ-ρισµένοι» ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα κάνουν θεατρικά «ΔΡΟΜΟ-λόγια», προσφέροντας εν µέσω θέρους και κρίσης ακόµα και… θέατρο «Κατ ΟΙΚΩΝ».

«Ενα θέατρο δηµοσίου συµφέροντος, όπως το ΚΘΒΕ, οφείλει να ανταποδίδει στον πολίτη την εισφορά του µέσω της τέχνης, της παιδείας και της ψυχαγωγίας. Στα κρατίδια ατοµισµού που δηµιουργούνται στους δύσκολους καιρούς µας αντιπροτείνουµε δράσεις πολιτιστικού ακτιβισµού», έλεγε χθες στη Θεσσαλονίκη ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εµπνευστής των νέων µορφών θεατρικής δράσης του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης.

Θέατρο στους δρόµους, στις πλατείες, αλλά και «Κατ ΟΙΚΩΝ» χιουµοριστικά µουσικοθεατρικά δρώµενα θα ψυχαγωγούν πολίτες που θα παραµένουν στις πόλεις το καλοκαίρι (λόγω οικονοµικών ή άλλων προβληµάτων, αλλά κυρίως σε ασθενείς που είναι αναγκασµένοι να µένουν στα σπίτια τους), ενώ παράλληλα θα απασχολούνται δηµιουργικά όσοι από το δυναµικό του θεάτρου δεν µετέχουν στις καλοκαιρινές θεατρικές παραγωγές και παραµένουν ανενεργοί.

Το µουσικοθεατρικό σχήµα «ΜΠΑΝΤΑ-ρισµένοι» θα σχολιάζει µε χιούµορ στους δρόµους, τις πλατείες και άλλους χώρους τον εφιάλτη της «φτωχής» πραγµατικότητας που διάγουµε, καθώς και το όνειρο µιας άλλης, καλύτερης, ζωής…

Τα «ΔΡΟΜΟ-λόγια» («λόγια» ποιητών που θα ερµηνεύονται στους δρόµους, σε υπαίθριους και ηµιυπαίθριους χώρους µε κόσµο) είναι κείµενα ποιητών της Θεσσαλονίκης (Μ. Αναγνωστάκη, Ζ. Καρέλλη, Κ. Μοσκώφ, Α. Ασλάνογλου κ.ά.) που θα ερµηνεύονται _ όχι σε επίπεδο απαγγελίας _ από τους ηθοποιούς, µε στόχο να υπενθυµίσουν στους ακροατές µια άλλη διάσταση της πραγµατικότητας.

Το θέατρο «Κατ ΟΙΚΩΝ», τέλος, θα «παίζεται» στα σπίτια ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση στη θεατρική πράξη (παραπληγικοί, ηλικιωµένοι, ασθενείς, ανάπηροι κ.ά.).

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: