"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Βουτιά για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας



Νέα βουτιά για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι η χαμηλότερη σε ολόκληρη την ευρωζώνη, καταγράφει η ετήσια Έκθεση Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.



Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας κατρακύλησε στην 71η θέση σε σύνολο 134 χωρών, από την 67η θέση πέρσι και την 65η θέση το 2007. Πρόκειται για νέα κατά σειράν επιδείνωση της θέσης της χώρας στη διεθνή κατάταξη, γεγονός που αποτελεί νέο πλήγμα για την εικόνα της στις αγορές και καταρρίπτει τα επιχειρήματα που προβάλλει προεκλογικά η κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής της πολιτικής.



Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας ακολουθεί καθοδική πορεία από το 2005, το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε ανακηρύξει Έτος Ανταγωνιστικότητας για την Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: