"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τελεσίδικη "καμπάνα" στον Ταρζάν

Τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση εις βάρος του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του τηλεοπτικού σταθμού Alpha εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών, δικαιώνοντας τον ενάγοντα πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Σταθόπουλο. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε ισχυριστεί σε εκπομπή του ότι ο κ. Σταθόπουλος μεσολάβησε ως υπουργός Δικαιοσύνης στον ανακριτή και έπειτα στον εφέτη-ανακριτή προκειμένου να αποφυλακισθεί ο τότε κατηγορούμενος για το παραδικαστικό κύκλωμα, δήθεν κατά παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης.
Το Εφετείο (απόφαση 4999/2009) έκρινε ότι ουδέποτε ο κ. Σταθόπουλος παρενέβη για την αποφυλάκιση Ιατρίδη, καθώς και ότι ο ενάγων, ζητώντας από τον εφέτη-ανακριτή τη χορήγηση στοιχείων που τον αφορούσαν, ασκούσε δικαίωμα κατοχυρωμένο τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Το Εφετείο έκρινε επίσης ότι ο Alpha και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος υποχρεούνται να καταβάλουν στον κ. Σταθόπουλο 300.000 ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, όπως είχε και πρωτοδίκως κριθεί.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έχει δηλώσει ότι θα διαθέσει όποιο ποσό του επιδικασθεί στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
RADAR: Μάκη μου, η Ζούγκλα, την είδηση γιατί την κάνει "γαργάρα" ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: