"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Έχω χρέη, σας παρακαλώ αγοράστε το νεφρό μου»

Βρετανοί που έχουν πληγεί από το χρηματοπιστωτικό κραχ προσφέρουν προς πώληση τα νεφρά τους έναντι 25.000 στερλινών (γύρω στις 27.000 ευρώ) ή και περισσότερο για να πληρώσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με έρευνα των «Σάντεϊ Τάιμς» που δημοσιεύτηκε χθες στην πρώτη σελίδα της βρετανικής εφημερίδας.

Τουλάχιστον δώδεκα αγγελίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Ίντερνετ, στις οποίες Βρετανοί «δωρητές» προσφέρουν νεφρά προς πώληση. Πέντε από τους πωλητές ήρθαν σε επαφή με δημοσιογράφους οι οποίοι εμφανίστηκαν ως φίλοι και συγγενείς αρρώστων για να διαπραγματευθούν την πώληση.
Ένας απ΄ αυτούς που θέλουν να πουλήσουν το νεφρό τους είναι ένας 26χρονος νοσηλευτής ψυχιατρείου, ο οποίος είπε ότι χρειάζεται τα χρήματα για να πληρώσει χρέη μετά τη χρεοκοπία μιας εμπορικής επιχείρησης που είχε στήσει. Ένας άλλος είναι ένας 43χρονος οδηγός ταξί από το Λάνκασαϊρ, ο οποίος θέλει να βρει μετρητά για να ξεπληρώσει μέρος της υποθήκης του και να αγοράσει μια νέα κουζίνα.
Αμφότεροι δήλωσαν ότι θέλουν να βοηθήσουν ανθρώπους που χρειάζονται μεταμόσχευση νεφρού και ταυτόχρονα να ανακουφίσουν τα δικά τους οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Πίτερ Φρεντ, πρώην πρόεδρο της Βρετανικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, το φαινόμενο δείχνει πως χρειάζεται να διεξαχθεί μια δημόσια συζήτηση για τις πωλήσεις οργάνων. «Η Δύση τις έχει θέσει εκτός νόμου για έναν σωρό καλούς λόγους, όμως το αποτέλεσμα είναι να γίνονται λαθραία. Είναι σημαντικό να γίνει η συζήτηση», τόνισε ο δρ Φρεντ
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: