"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"Έφυγε" ο μακροβιότερος Έλληνας αθλητής

Έφυγε απο την ζώή σε ηλικία 98 ετών ο Χρήστος Βαρτζάκης, ο μακροβιότερος Έλληνας αθλητής.

Ο Χρήστος Βαρτζάκης αγωνιζόταν από τα 19 του με τις Εθνικές ομάδες και είχε πολλές νίκες σε Βαλκανικούς αγώνες στα 5 και 10 χιλιόμετρα καθώς και στο Μαραθώνιο. Τιμήθηκε τόσο από την Πολιτεία, από τον ΣΕΓΑΣ και τον ΠΣΑΤ. «Όλοι με ρωτούν πώς τα καταφέρνω. Το τρέξιμο είναι η ζωή μου, είναι για μένα ξεκούραση, είναι το φάρμακό μου. Δεν θα λείψω από κανένα Μαραθώνιο. Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου» τόνιζε το 2002, τη χρονιά που βραβεύτηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό από το ΣΕΓΑΣ.
Σε ηλικία 72 ετών έτρεξε σε αγώνες βετεράνων στην Κορέα και βγήκε πρώτος στο μαραθώνιο κερδίζοντας αθλητές πολλά χρόνια νεότερούς του. Χαρακτηριστικό είναι ότι εξακολουθούσε να τρέχει μέχρι και το 2004 σε ηλικία 93 ετών, έστω και τα τελευταία 10 χιλιόμετρα της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου (από το 1998).

ΠΗΓΗ:ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: