"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Ολυμπιακά... παράπονα από τον Ερντογάν !!! -- Η διπλωματία της Τουρκικής διεκδίκησης μιας Ολυμπιακής διοργάνωσης επιστρατεύει το... κλαψούρισμα!

«Αδικημένες» είναι οι μουσουλμανικές χώρες ως προς τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του στο Λονδίνο όπου βρέθηκε με την οικογένειά του για να παρακολουθήσει τα αγωνίσματα αλλά και για να προωθήσει την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για την ανάληψη των Αγώνων του 2020, ο Ερντογάν ρώτησε «γιατί δεν έχει διοργανώσει ποτέ μουσουλμανική χώρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Χουριέτ, ο Ερντογάν παρακολούθησε με τη σύζυγό του Εμινέ και την κόρη τους την εθνική ομάδα μπάσκετ της Τουρκίας να κερδίζει την Αγκόλα με 75-50 και αμέσως μετά έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους. 

Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες για τη διοργάνωση των Αγώνων του 2020, ο Τούρκος πρωθυπουργός διερωτήθηκε «τι λείπει (από τις μουσουλμανικές χώρες);» ενώ συνέχισε επισημαίνοντας πως «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες υποφέρουν από οικονομικά προβλήματα, αλλά η Τουρκία βρίσκεται σε διαφορετική θέση. Δεν μας λείπει τίποτα για να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς».  

Μετά από σειρά επαφών που είχε για να προωθήσει την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν επεσήμανε πως κατά τη συνάντησή του με τον Ζακ Ρογκ ανέφερε πως «δεν είναι δίκαιο» που οι αντίπαλοι της Τουρκίας για τη διοργάνωση, το Τόκιο και η Μαδρίτη, έχουν ήδη φιλοξενήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες κατ' επανάληψη, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη, μια πόλη που αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, έχει διεκδικήσει τη διοργάνωση τέσσερις φορές χωρίς αποτέλεσμα.

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: