"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 11χρονος ξεφτιλίζει την ασφάλεια των Αγγλικών αεροδρομίων -- Εκανε «αεροπορική βόλτα» στη Ρώμη χωρίς... εισιτήριο

Αίσθηση έχει προκαλέσει η σκανδαλιά ενός 11χρονου Βρετανού, που κατάφερε να ταξιδέψει μόνος του από το Μάντσεστερ μέχρι τη Ρώμη, χωρίς διαβατήριο ή κάρτα επιβίβασης!

Ο 11χρονος Λίαμ Κόρκοραν, που όπως εικάζεται το είχε σκάσει από το σπίτι του, κατάφερε να περάσει απαρατήρητος από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου του Μάντσεστερ και, αφού χώθηκε ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της βρετανικής εταιρείας με προορισμό τη Ρώμη. Το γεγονός ότι ήταν ασυνόδευτος κίνησε όπως ήταν φυσικό τις υποψίες των άλλων επιβατών - αλλά μόνον αφού το αεροσκάφος είχε πια απογειωθεί!

Πάντως η βρετανική εταιρεία φρόντισε ο μικρός να επιστρέψει ασφαλής σπίτι του την ίδια ημέρα. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία διερευνάται επισταμένως από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου και την αεροπορική εταιρεία».


Όπως έγινε γνωστό, μελη του προσωπικού ασφαλείας της Jet2.com έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα αφού «είναι ξεκάθαρο ότι και στον έλεγχο ασφαλείας αλλά και στην πύλη ο απαραίτητος έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων δε διενεργήθηκε σωστά». Όπως, ωστόσο, ο ίδιος διαβεβαιώνει «ο μικρός πέρασε κανονικά από τον έλεγχο, επομένως η ασφάλεια των επιβατών ή του αεροσκάφους ουδέποτε τέθηκε σε κίνδυνο». 
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: