"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΝΕΣ: 3 άρθρα για την Βουλα Παπαχρήστου και για το εγχώριο μπουρδέλο που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...

Από το ελληνικό DNA στα κουνούπια του Νείλου


Λίγες μονάχα ώρες πριν την έναρξη των αγώνων του Λονδίνου, τα πανανθρώπινα ιδανικά του Ολυμπιακού πνεύματος εκφράστηκαν ξανά από έναν ακόμα Έλληνα αθλητή

Όχι ότι το αφελές tweet της τριπλουνίστριας Βούλας Παπαχρήστου ήταν τόσο ανατριχιαστικό όπως κάποιοι θέλησαν να το παρουσιάσουν, αλλά από την εποχή που η σεμνότατη Βούλα Πατουλίδου κέρδιζε «καθαρά» τη Γκέιλ Ντίβερς (έστω και αν η τελευταία χρειάστηκε να σκουντουφλήσει στο τελευταίο εμπόδιο) πολλά άλλαξαν στη βιομηχανία παραγωγής των εγχώριων ολυμπιονικών.

Οι «ντόπες» της εθνικής ανωτερότητας και της φτηνής έπαρσης δεν θα είχαν πιάσει μια στο υποσυνείδητο των αθλητών αν δεν αντανακλούσαν το πέρασμα της ίδιας της χώρας σε μια νέα εποχή εικονικής ευμάρειας και άκοπου πλουτισμού. Το νέο εθνικό φρόνημα (θεμελιωμένο σε φούσκες χρηματιστηρίου και αλλοδαπούς δουλοπάροικους) δεν ζητούσε πλέον στο ταρτάν του στίβου ταλαντούχους καρπαζοεισπράκτορες αλλά ασυναγώνιστους υπεραθλητές. 

Κι αν αυτό ήταν πρακτικά αδύνατο για μια χώρα δέκα εκατομμυρίων ψυχών με μηδαμινή παράδοση, υπήρχαν τα απαραίτητα σκευάσματα, το δέλεαρ της θεοποίησης μετά από κάθε επιτυχία και προπάντων η απώλεια κάθε μέτρου συμβατού με τις «τετριμμένες» αξίες της ευγενούς άμιλλας, της ικανοποίησης της συμμετοχής, του ευ αγωνίζεσθαι.

Εν ολίγοις καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια φουρνιά άβουλων ρομποτανθρώπων, φαρμακωμένων στα γονίδια και αμετροεπών στο λόγο. Προορισμένων να ικανοποιούν την εθνική μας υστερία και δασκαλεμένων να τονώνουν καταπιεσμένο μας ηθικό το με παρωχημένες κορώνες φυλετικής ανωτερότητας. 

Μπορεί σε αυτούς τους Ολυμπιακούς η αυλαία να έχει πέσει, με τους περισσότερους πρωταγωνιστές των αλλοτινών εθνικών επιτυχιών στιγματισμένους από τη χρήση αναβολικών και τη χώρα να στέλνει την πιο ολιγομελή αποστολή των τελευταίων δεκαετιών, αλλά ίσως χρειαστούν ακόμα μερικές για να αποκατασταθεί το πληγωμένο ήθος που χάσαμε στη διαδρομή…

Η υποκρισία της Αριστεράς βαλσαμώνει ελέφαντα

 Από τους ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΥΣ

Σάλος, λέει, από το τάχα «ρατσιστικό» σχόλιο της ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου που έγραψε στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»! 

Με αφορμή το σχόλιο, διάφοροι επαγγελματίες ευαίσθητοι (που ουδόλως ενοχλούνται από τον υπαρκτό κεμαλοναζισμό) αποπειράθηκαν να φάνε την ίδια!
 

Η σταλινική και η ροζ Αριστερά, αρέσκονται να δημιουργούν αισθήματα ενοχής στους Έλληνες ακόμα και για τη σάτιρα, που ισχυρίζονται ότι δεν έχει όρια (μόνο όταν βολεύει τους νοσταλγούς του Στάλιν και του Μάο). 

Οι διαδικτυακοί τοποτηρητές της Άκρας Αριστεράς ξιφούλκησαν εναντίον της Παπαχρήστου για το ανέκδοτό της με τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου αλλά όταν ακούγονται ανέκδοτα για τους Ποντίους δεν ενοχλούνται, αλλά τα αναπαράγουν!  

Ο Λαζόπουλος όταν σατιρίζει απλούς πολίτες με διάφορα προβλήματα (από εμφάνιση μέχρι νοητική στέρηση) δεν είναι "ρατσιστής"

Κακός σύμβουλος η εμπάθεια...

Η Βούλα Παπαχρήστου να επανέλθει στην Ολυμπιάδα!

 Από το AΝΤΙΝEWS

 Αίφνης σηκώθηκε κουρνιαχτός μεγάλος! «Σάλος»  προκλήθηκε στο διαδίκτυο!

Η ΔΗΜΑΡ και ο ποιητης Κουράκης ανακάλυψαν μέγα θέμα!
Ένα νεαρό κοριτσόπουλο που μετά από σκληρή και πολύμηνη δουλειά συμμετέχει στους Ολυμπιακούς, έγραψε μια ανοησία στο twitter!

Αυτά που λένε οι νέοι μεταξύ τους για να περνάει η ώρα!

Στη χώρα αυτή, που τρεφόμαστε με ανθρωποθυσίες από αρχαιοτάτων χρόνων, έπεσε πάνω της η αριστερή ψευτοευαισθησία για να τη κατασπαράξει.

Η κοπέλα, όταν κατάλαβε τη βλακεία της, ζήτησε συγνώμη.

Σε μια σοβαρή χώρα, το θέμα θα τελείωνε εκεί!

Όμως, εδώ η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι ….ήθελαν αίμα!
Βλέπετε καμία αξία δεν έχει η συγγνώμη ενός νέου παιδιού!
Ξεσηκώθηκαν οι …..αλάνθαστοι!

Ευαισθητοποιήθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, που ακόμα να απαντήσει για εκείνο το εκατομμύριο που, από αφηρημάδα παρέλειψε να δηλώσει, και η αθλήτρια αποκεφαλίστηκε!

Το όνειρο της και τις  προσπάθειες ετών, δεν τις σκέφτηκε κανείς;

Η μεταμέλεια δεν έχει σημασία;

Ντροπή σας υποκριτές…

Αν με την ίδια ταχύτητα αντιδρούσατε και στα σοβαρά τα θέματα, ίσως η χώρα δεν θα έφτανε στο σημερινό της χάλι.

Ένα νέο παιδί  έχει δικαίωμα στο λάθος και στη συγχώρεση.

Και εσείς δεν έχετε δικαίωμα στη σταύρωση….

Ο Κούβελος δεν είναι δικαστής…

Η Βούλα Παπαχρήστου πρέπει να επανέλθει στην Ολυμπιακή Ομάδα!

Η  συγγνώμη είναι αρετή που ξεπερνά το λάθος…

Τι προηγήθηκε
Η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν έγραψε στο λογαριασμό της: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!»
Μετά από αυτό υπήρξαν αντιδράσεις με τη ΔΗΜΑΡ να ζητά την απόσυρση της συμμετοχής της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Η Παπαχρήστου εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα παίρνει όλα πίσω και ζητά συγνώμη: “Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.
 Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση
Βούλα Παπαχρήστου“.

Τελικά όμως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έθεσε τη Βούλα Παπαχρήστου εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».
Το σχόλιο της αθλήτριας προκάλεσε μεταξύ άλλων και πολιτικές αντιδράσεις.
«Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου της Εθνικής ομάδας στίβου… βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών», σχολίασε ο Τάσος Κουράκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους», σχολίασε σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής», ανέφερε η Ιπποκράτους.

«Ρατσιστικό χιούμορ και “αστειάκια” που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, ζητώντας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια “αστεία” θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», επισήμανε η ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: