"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Όταν ο ΘΑΝΑΤΟΣ νικά τα " ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ"

Γράφει ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

Άλλος ένας κεραυνός εν αιθρία ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στο χώρο του αθλητισμού. Τι και αν η μπόχα από τα μαζεμένα απόβλητα έχει από χρόνια γίνει αφόρητη. Κανείς δεν ενοχλείται απ την βρώμα. Υπάρχει βέβαια το επιστημονικά τεκμηριωμένο ελαφρυντικό, που λέει ότι όταν κάποιος δέχεται συνεχώς ένα οσφρητικό ερέθισμα, το συνηθίζει και για να αισθανθεί στη συνέχεια κάποια διαφορά πρέπει η «ένταση» του ερεθίσματος αυτού να αυξηθεί κατά περίπου 30%

Με τον αθλητισμό μας λοιπόν να βρίσκεται σε ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ με την γενικότερη κατάσταση της κοινωνίας μας, και να αναβλύζει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΠΟΧΑ, μόνο με «κεραυνούς εν αιθρία» έχουμε κάποιες πιθανότητες να αφυπνιστούμε και αρχίσουμε να εξετάζουμε σοβαρά το θέμα της κάθαρσης
"Κεραυνούς" σαν τον ξαφνικό θάνατο του 31χρονου Μεξικανού ποδοσφαιριστή της Λάρισας Αντόνιο ντε Νίγκρις. Έναν θάνατο που προήλθε από «καρδιακό επεισόδιο» και που τους «έριξε όλους από τα σύννεφα…»

Μιλώ για τα σύννεφα της ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, της ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ, της ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ, και του «ΩΧ-ΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ» που φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τα όρια του ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ στην χώρα που ζούμε.
Στην «Χαρτόβια» όπως ευστοχότατα την έχει ονομάσει ο δημοσιογράφος Κώστας Καββαθάς

Στην «Χαρτόβια» αυτό που λένε τα χαρτιά αυτό είσαι. Όλα είναι «στα χαρτιά». Τα «χαρτιά» σε ανεβάζουν, τα «χαρτιά» σε κατεβάζουν. Τα «χαρτιά» σου ανοίγουν πόρτες, τα «χαρτιά» στις κλείνουν

«Χαρτιά» είχε και ο δυστυχής μακαρίτης Ντε Νίγκρις, προκειμένου να ανοίξει για αυτόν η πόρτα του Ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου. Χαρτιά που έλεγαν ότι ο άνθρωπος ήταν «ΥΓΙΗΣ»
ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ?
Η ομάδα του λέει ότι ήταν. Η ΕΠΟ το ίδιο. Ο άνθρωπος εξετάστηκε από επιστήμονες ιατρούς και βρέθηκε «κατάλληλος» για αθλητισμό. Είχε «χαρτιά» Αυτό τον έφαγε. Το ότι ήταν «ικανός στα χαρτιά»

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής ΠΡΙΝ υπογράψει συμβόλαιο με την Λάρισα είχε ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ το καλοκαίρι με ΑΛΛΗ ομάδα της Τουρκίας (την Ανκαρασπορ). Εκεί λοιπόν που δεν κρίνονται όλα στα «χαρτιά» ο άνθρωπος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ΚΟΠΗΚΕ ΩΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗΣ
Επειδή μάλιστα είχε έρθει σε συμφωνία με την Τουρκική ομάδα, προκειμένου αυτή να είναι απόλυτα καλυμμένη για την «αθέτηση» της συμφωνίας , ΚΑΤΕΘΕΣΕ στην Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το επίσημο Ιατρικό πόρισμα των εξετάσεων

Και εδώ αρχίζουν να γεννιόνται εύλογα ερωτήματα προς τους Αρμόδιους-Αναρμόδιους του Ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο

Α) Η Ιατρική επιστήμη στην Τουρκία είναι πιο προχωρημένη σε σχέση με την ιατρική στην Ελλάδα? Μήπως πρέπει να πηγαίνουμε στην γειτονική χώρα για εξετάσεις ?
Β) Έγινε ιατρικό λάθος στην Ελλάδα? Αν ναι δεν πρέπει οι αρμόδιοι να μας το πουν και να δούμε κάποιον να πληρώνει γι αυτό?
Γ) Η εξέταση καταλληλότητας των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ αθλητών επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια των συλλόγων τους? Οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων ενδιαφέρονται ή όχι οι ίδιες για το επίπεδο υγείας των εμπλεκομένων στις διοργανώσεις τους αθλητών?

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Εδώ η ΕΠΟ ως διοργανώτρια αρχή του «Κυπέλου Ελλάδος» είδαμε να ισχυρίζεται ότι ΔΕΝ έχει το δικαίωμα της ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ όταν παραβιάζονται κανονισμοί που η ίδια θέτει (βλ. περίπτωση αγώνα Πανσεραικός Ολυμπιακός) και ρωτάμε αν θα δείξει ενδιαφέρον για την υγεία των παιχτών?

Επίσης κάποιος θα πεί. Μπορεί η ομάδα του να μην ήξερε, ο ΙΔΙΟΣ όμως αφού τον «έκοψαν» οι Τούρκοι ήξερε.
ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ?
Ναι ήξερε. Και λοιπόν?
Εσείς δεν οφείλατε να τον προστατέψετε?
Η ανθρώπινη ζωή τι αξία έχει για εσάς?
Με τι την μετράτε?
Με τα κέρδη από μια πρόκριση με «γκολ» του ασθενούς, με ένα καλό αποτέλεσμα λόγω επίδοσης του «ασθενούς» η με βάση τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις?

Το πάθος του κάθε επαγγελματία Αθλητή για αυτό που κάνει είναι μεγάλο. Αυτή είναι μια απ τις μαγείες του αθλητισμού. Σε παθιάζει για αγώνα. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Το πάθος συνδυαζόμενο με την σκέψη «δεν θα συμβεί σε εμένα» πολλές φορές τυφλώνει και ο πάσχον παίρνει ρίσκα
Εδώ έρχεται ο ρόλος του συνανθρώπου του, του συλλόγου του και της πολιτείας. Να τον προστατέψει. Στην πράξη και ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Πριν μίλησα για ανευθυνότητα, ασχετοσύνη και αδιαφορία στα ορια του επικίνδυνου
Δεν υπερβάλλω.

Για πηγαίνετε να γράψετε τα παιδιά σας σε έναν οποιονδήποτε αθλητικό ερασιτεχνικό σύλλογο, να δείτε πόσοι θα ζητήσουν πιστοποιητικό ιατρού, και πόσοι θα επικεντρωθούν στα έσοδα από την εγγραφή

Το Ελληνικό κράτος, που «γυμνάζει» τα παιδιά σας στα σχολεία, την ώρα του μαθήματος της γυμναστικής , ΠΩΣ διασφαλίζει ότι είναι πράγματι ικανά να γυμναστούν?
Τα Νοσοκομεία που εκδίδουν ιατρικές γνωματεύσεις καταλληλότητας για αθλητισμό, ΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ κάνουν? Για ρωτήστε έναν καρδιολόγο, μια απλή εξέταση με το στηθοσκόπιο από τον πρώτο τυχόντα ειδικευμένο ειδικευόμενο η ανειδίκευτο ιατρό , «ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ» τις «παθήσεις-παγίδες» που μπορεί να αποδειχθούν φονικές για τον αθλητή και να μας «ρίξουν απ τα σύννεφα»?

Ως κράτος που δίδαξε από την αρχαιότητα τις αρχές του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού έχουμε ορίσει επιστημονικά standards εξετάσεων που πρέπει να γίνονται για να αποδεικνύεται η ικανότητα να ασχοληθεί ο καθένας μας με ασφάλεια με τον αθλητισμό ?

Μας έχουν φάει τα «χαρτιά». Κωλόχαρτα που εκδίδουν ανεπαρκείς ηλίθιοι, για να πείσουν άλλους επικίνδυνους ηλίθιους.

Ρυθμιστές της ζωής σε αυτόν τον τόπο τα πλαστογραφημένα κωλόχαρτα. Έχουμε φτάσει να ζητάμε επανεξετάσεις ακρωτηριασμένων συνανθρώπων μας, για να βεβαιωθεί το χαρτόβιο τέρας του Δημοσίου ότι δεν του φύτρωσαν ξαφνικά χέρια η πόδια την στιγμή που έχουμε γεμίσει με μαϊμούδες ανάπηρους στα «χαρτιά» που λυμαίνονται την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, μαϊμούδες ανάπηρους στα «χαρτιά» που μπαίνουν απ τα παράθυρα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαϊμούδες ανάπηρους στα «χαρτιά» που αποφεύγουν την στράτευση και στη συνέχεια γίνονται τιμητές των πάντων, μαϊμούδες ανάπηρους στα «χαρτιά» που παίρνουν προνομιακές μεταθέσεις ας θέσεις κηφήνων του δημοσίου…

Και όταν κάποιες φορές η ζωή αποκαλύπτει την πλαστογραφία, όταν ο θάνατος νικά στην παρτίδα με τα σημαδεμένα χαρτιά , οι ανευθυνουπεύθυνοι αρμόδιοι-αναρμόδιοι «πέφτουν απ τα σύννεφα»

Μικρό πάντα το κόστος γι αυτούς. Τεκμηριώνουν με νέα «χαρτιά» ότι η πτώση ήταν ανώδυνη και συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: