"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: "Δεν πρόκειται να «παρακαλέσουμε» για ένταξή στην ΕΕ" δηλώανει ο Νταβούτογλου

H Τουρκία δεν πρόκειται να «παρακαλέσει» για την ένταξή της στην ΕΕ, κι όσοι στηρίζουν τη στρατηγική τους σε μια τέτοια υπόθεση κάνουν μεγάλο λάθος, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας σε μια συνάντηση που οργάνωσε φινλανδικό ινστιτούτο μελετών στο Ελσίνκι. Κατηγόρησε την Κύπρο ότι εμποδίζει την ένταξη της Τουρκίας στηνΕΕ.

«Η πορεία της ένταξης θα πρέπει να είναι δίκαιη», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κυπριακή Δημοκρατία που «εμποδίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».

«Νομίζουν ότι η Τουρκία θα βρεθεί σε θέση αδυναμίας και θα παρακαλεί για να γίνει μέλος. Ποτέ δεν θα παρακαλέσουμε», είπε.

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε εξάλλου ότι εάν οι Ελληνοκύπριοι είχαν αποδεχτεί το Σχέδιο Άναν, η Κύπρος θα ήταν ενωμένη και «η ελληνοκυπριακή οικονομία δεν θα αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία».

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: