Μια πρώτη γεύση των εξελίξεων είχαμε πάρει όταν, αμέσως μετά τη θριαμβετική επανεκλογή του, το 2008, ο Γκαγκάτσης αποφάσισε να παραιτηθεί «για να πάψει ο πόλεμος κατά του ποδοσφαίρου». Ενας πόλεμος που, αν η επιχειρηματολογία Γκαγκάτση ήταν πράγματι ισχυρή, θα μπορούσε να είχε πάψει νωρίτερα, με τη μη κάθοδο του προέδρου της ΕΠΟ στις εκλογές της ομοσπονδίας!
Ομως ο Γκαγκάτσης, όχι μόνο κατέβηκε στις εκλογές, αλλά, επιπλέον, πέτυχε και ό,τι ακριβώς επεδίωκε μέσω αυτής. Δηλαδή, τη θριαμβευτική επανεκλογή του για τέσσερα χρόνια στο ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα -γεγονός που του επέτρεπε πια να διαπραγματευθεί από θέση ισχύος με τους διώκτες του.
Ολ' αυτά είχαν επισημανθεί σε πραγματικό χρόνο , με την πρόβλεψη ότι ο Γκαγκάτσης «καθάρισε». Γιατί βέβαια, αν δεν είχε «καθαρίσει», δεν θα είχε κανένα λόγο να αφήσει την εξουσία και μάλιστα έπειτα από μια τόσο πρόσφατη επανεκλογή.
Προσωπικά δεν έχω καμιά απολύτως άποψη για την ουσία της υπόθεσης, και φυσικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το αν ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ είναι αθώος ή ένοχος. Πόσω μάλλον, αφού έχει μεσολαβήσει μια αθωωτική απόφαση, που, παρότι δεν απαντά στο «Αφού ήταν αθώος, γιατί λοιπόν σηκώθηκε κι έφυγε;», τον παραδίδει λευκό σαν το γάλα στην ελληνική κοινωνία!
Οι κατηγορίες (σε βαθμό πλημμελήματος, για απιστία και πλαστογραφία) αφορούσαν την παράνομη χρηματοδότηση δύο αθλητικών σωματείων του νομού Φλωρίνης, με 650.000 ευρώ από τη ΓΓΑ μέσω της ΕΠΟ. Και όπως διάβασα στις εφημερίδες, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης, που εκλέγεται στη Φλώρινα, τη δικαιολόγησε λέγοντας ότι «το επίμαχο χρηματικό ποσό προοριζόταν για οικονομική ενίσχυση εργαζομένων σε λιγνιτωρυχεία της περιοχής, που αντιμετώπιζαν προβλήματα».
Πράγμα που μεταφράζεται ως εξής: ο Λιάνης για να εξασφαλίσει... ψηφαλάκια στη Φλώρινα, έβγαλε 650.000 για τους αναξιοπαθούντες λιγνιτωρύχους, αλλά, επειδή δεν ήθελε να ξεφωνηθεί για την πράξη του, τα έδωσε στον Γκαγκάτση και αυτός με τη σειρά του σε δύο έμπιστα σωματεία της περιοχής, από τα οποία υποτίθεται ότι τα πήραν οι... δικαιούχοι!
Ομως τα σωματεία διαβάζω ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου και, κάπως έτσι, το «συνεργείο» που είχε στηθεί για τον... ιερό αυτό σκοπό αποκαλύφθηκε.
Πώς το είπε ο Βουλγαράκης; «Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Ετσι δεν είπε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου