"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: "Δεν σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου για το Twitter" δηλώνει ο Ερντογάν


Ερντογάν: Δεν σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου για το TwitterΕπικριτικός έναντι του Συνταγματικού Δικαστηρίου που «άνοιξε» και πάλι το Twitter (το οποίο ποτέ δεν έκλεισε) εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά οφείλουμε να εφαρμόσουμε την απόφαση, αλλά δεν την σέβομαι. Δεν σέβομαι αυτήν την απόφαση.»

Για τον ίδιο η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει τις «αξίες» της χώρας. «Οι εθνικές, ηθικές μας αξίες παραβιάσθηκαν, ωστόσο όλα, περιλαμβανομένων των ύβρεων κατά του προσώπου ενός πρωθυπουργού και υπουργών ήταν προφανή» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας απέκλεισε την πρόσβαση στο Twitter τη νύχτα της 20ής προς 21η Μαρτίου, με εντολή Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε αποφασισμένος να τερματίσει την καθημερινή μετάδοση μέσω Διαδικτύου κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος της κυβέρνησής του.

Πάει για Πρόεδρος;

Εν τω μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θέλει να διατηρήσει τις τρεις βουλευτικές θητείες που ισχύουν ως όριο για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, γεγονός που υποδηλώνει ότι και ο ίδιος δεν θα επιδιώξει τέταρτη θητεία.

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες για πρόωρες εκλογές τον Αύγουστο του 2014, όταν η χώρα καλείται να εκλέξει νέο Πρόεδρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: