"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο Θεός δεν παίζει ζάρια


Λοιπόν, όπως λένε και οι πιο προχωρημένοι θεολόγοι, οι βουλές του Κυρίου είναι άγνωστες. Να Τον ερμηνεύσουμε είναι αδύνατον. Σαν να προσπαθεί η σταγόνα να υποθέσει τι έχει μέσα του ολόκληρος ωκεανός. Είναι μεν κομμάτι του ωκεανού η σταγονίτσα (ή το... σταγονίδιο), αλλά μόνο ο ωκεανός ξέρει τα του οίκου του - άντε το πολύ και ο Στουρνάρας ή ο Θεοχάρης, που θα τον υποχρεώσουν να γράψει στη φορολογική δήλωσή του ότι είναι «φιλοξενούμενος» στον πλανήτη Γη. Κοντολογίς, αν παίζει ο Θεός ζάρια, γούστο Του και καπέλο Του και Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη διότι ως Πατήρ όλων μας θέλει το καλό μας.

Ομως, καλό είναι καμιά φορά να εισακούσει και τους φίλους Του τους Ελληνες για να βάλει το χεράκι Του να σταματήσει η μέγιστη γκίνια που έχουμε όταν ποντάρουμε τα ρέστα μας στο παράξενο καζίνο των εκλογών. Από 12, βρε τζάνουμ, τραβάμε έναν ρήγα από δω ως τον κουβά! Παίζουμε μπλακ τζακ (δηλαδή 21) και μας βγαίνει συνέχεια 22 και βάλε! Για «λεφτά» που υπάρχουν πηγαίναμε και σκάσανε μύτη οι Τόμσεν, οι Μέρκελ, οι Ντάισελμπλουμ και τρώμε πλέον πατάτες μπλουμ.

Δημοκράτης Θεός

Επίσης, αυτό το τρία καρό που βλέπετε στη φωτογραφία δίπλα στην κυρία, κάτω από τη συμβολική ταμπελάρα που γράφει «Ιανός», δεν το τράβηξε ο Θεός για λογαριασμό μας

 Ολα μπορεί να τα κάνει, αλλά εμπιστεύεται κι εκείνος την ελεύθερη βούλησή μας. Α, να τα λέμε αυτά. Ο μόνος δημοκράτης στο σύμπαν είναι ο Θεός. Σέβεται την ανθρώπινη βούληση σε ποσοστό 100% (κατά τι μικρότερο ποσοστό από αυτό που δίνουν οι δημοσκόποι στο Ποτάμι). Μας έχει πει μέσω του Υιού Του τι είναι το σωστό και τι οδηγεί σε σφόλι. Αλλά, «όστις βούλεται». Αν δεν βούλεται να πράξει το ορθό και να αποφύγει το εσφαλμένο, τότε πάει στα Ανώγεια και αποθεώνει τον εργώδη αποδομητή. Τραβιέται στον «Ιανό» και μπιζάρει το έρπον χάος που φέρει μύστακα και ενδύεται κολάν.

Γίνεται αθεράπευτος παλαμακιστής ενός όντος που είχε τόσες πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός άνευ του επιθέτου Παπανδρέου όσες έχει ένας ρινόκερος να διαπρέψει στην όπερα και στο μπαλέτο. 

Δεν σου φταίει ο Θεός, φίλε, αν λατρεύεις τον δαίμονα: 


Ο έχων νουν ψηφισάτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: