"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ψηφίσατε Ρετζέπ, Κεμάλ ή ΣΥΡΙΖΑ


Εκτακτη επικαιρότητα! Μόλις μας ήρθε δελτίο Τύπου από τον Κάτω Κόσμο όπου κατοικοεδρεύει ο σουλτάνος Μαχμούτ Β΄ (γιος Αμπντούλ Χαμίτ Α΄, στις μέρες του έγινε η Εθνεγερσία του 1821). Το παραθέτουμε αυτούσιο: 

«Χρόνια και ζαμάνια γύρευα να σας τα μηνύσω τούτα τα λόγια και περίμενα μπας και βάλετε νιονιό στο τσερβέλο σας, αλλά χαΐρι και προκοπή δεν είδα. Γι' αυτό και σας τα γράφω τώρα. 

Τι τα θέλατε, μπρε τζάνουμ, τα ντουφέκια, τις χατζάρες και τις πιστόλες;  

Τι τους γυρεύατε, μπρε γκιαούρηδες, τους ξεσηκωμούς, τις φουστανέλες, τα κρυφά σχολειά, τις Φιλικές Εταιρείες και τους σεϊτάν ογλάν τους Τουρκοφάγους, τις Μπουμπουλίνες, τους Κολοκοτρωναίους, τους Καραϊσκάκηδες, τους Μποτσαρέους και τους Μιαουλοκανάρηδες; 

Γιατί, ωρέ χαϊβάνια, τα βάλατε με την Πύλη και τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο; 

Για να σας σαλαγάει με την γκλίτσα η τρόικα; Για να βλέπετε τώρα τον Σουλεϊμάν τον Μακελοπρεπή μόνο στο μπανιστήρ ντουλάπ; 

Θα είχατε έναν τέτοιον δίπλα σας. Να σας κυβερνάει από το σαράι του. Από φόρους, βρε ζουλάπια, θα σας έβαζε μόνο 10%, όχι 65% που σας βάζουν οι δικοί σας».

«Κι αν δεν είχατε λεφτά και καζάντια να πληρώσετε και σας έπιανε ο μαύρος ο καημός, δεν θα παίρνατε το κρίμα στον λαιμό σας με αυτοκτονίες. Θα 'ρχότανε, βρε, ο σπαχής να σας πάρει το κεφάλι, να μην έχετε την αμαρτία του αυτόχειρα. 

Αλλά αχάριστοι είστε, μπρε γκιαούρηδες, και λογική δεν έχετε.  

Ρεπούση σάς έστειλε ο Αλλάχ, σημασία δεν δώσατε. Βερέμη, Τατσόπουλο, ντοκιμαντέρ του Σκάι και όλα τα καλούδια σας δωρήθηκαν, πάλι τον χαβά σας. Ούτε με το καλό ούτε με τη ΔΗΜ.ΑΡ. δεν συμμαζεύεστε. 

Γι' αυτό κι εγώ σας λέω να το ρίξετε στον ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσετε δαγκωτό τον καλό τον εφέντη τον Χριστόπουλο που τα λέει ωραία και κόβει τις υποψηφιότητες απίστων σκυλιών που τα βάζουν με την Αγκυρα. 
 
Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω με ζητήματα που αφορούν την ΑΟΖ, τη Θράκη, το Εγκέ Ντενίζ (Αιγαίον Πέλαγος) και το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Μερχαμπά, γεια χαραντάν και τα κουκιά μπαγλάν».
 
Κατόπιν των προαναφερθέντων, η στήλη δηλώνει πεπεισμένη για την ανάγκη υπερψηφίσεως του ΣΥΡΙΖΑ και δη του κ. Χριστοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: