"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: Τι σημειώνουν όλοι αυτοί οι άνδρες γύρω από τον παγκόσμιο αρχιμαλάκα Κιμ Γιονγκ Ουν ; Οι παγκοσμίου βελινεκούς παπαριές πρέπει να καταγράφονται!!!

Τι σημειώνουν όλοι αυτοί οι άνδρες γύρω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν;Μια περίεργη ομοιότητα έχουν μεταξύ τους οι φωτογραφίες του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα: σε όλες περιβάλλεται από αξιωματούχους του και στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούν σχολαστικά σημειώσεις.

Οι φωτογραφίες, οι οποίες δόθηκαν από το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) της χώρας, δείχνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να εποπτεύει μια ομάδα γυναικών στρατιωτών κατά τη διάρκεια εκτόξευσης πυραύλου, να κάνει βόλτα σε ψαραγορά ή να επιτηρεί τις εγκαταστάσεις μιας κατασκήνωσης νέων.

Στις περισσότερες από αυτές ο ηγέτης της Β. Κορέας περιβάλλεται από μια στρατιά ανδρών οι οποίοι πειθήνια κρατούν σημειώσεις σε πανομοιότυπα σημειωματάρια.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί; 

Δεν είναι δημοσιογράφοι αλλά στρατιώτες, μέλη του κόμματός του ή κυβερνητικοί αξιωματούχοι, λέει ο καθηγητής Τζέιμς Γκρέισον, ειδικός σε θέματα Κορέας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. «Και όλο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επίδειξη ισχύος, γνώσης, σοφίας και ενδιαφέροντος», επισημαίνει ο Γκρέισον.
Τι σημειώνουν όλοι αυτοί οι άνδρες γύρω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν;
Πρόκειται για «καθοδήγηση επί τόπου», λέει ο Γκρέισον, μέθοδος που είχε εισαγάγει ο παππούς του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, στα 1950. «Είναι μέρος της εικόνας ενός μεγάλου ηγέτη, ο οποίος προσφέρει την φιλάνθρωπη καθοδήγησή του στον λαό».
Τι σημειώνουν όλοι αυτοί οι άνδρες γύρω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν;
Για τι είδους καθοδήγηση μιλάμε όμως; 

Μη φανταστείτε κάτι ιδιαίτερα εμπνευσμένο. Ακόμη και τα ανέκδοτα του δικτάτορα καταγράφονται.
Τι σημειώνουν όλοι αυτοί οι άνδρες γύρω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν;
Παρά το γεγονός ότι τα tablets έχουν φτάσει πια στη χώρα, τα παραδοσιακά χάρτινα σημειωματάρια παραμένουν το αγαπημένο μέσο. «Αυτές οι φωτογραφίες θα μεταδοθούν από την τηλεόραση και τα κρατικά μέσα, οπότε θέλουμε όλοι να δουν ότι καταγράφεται κάθε λέξη του Κιμ Γιονγκ Ουν. Είναι σημαντικό να φαίνεται ότι ο ηγέτης μεταδίδει τη γνώση του», λέει ο καθηγητής.

Τις περισσότερες φορές οι σημειώσεις δεν δημοσιεύονται, ούτε είναι διαθέσιμες στο κοινό. Το τμήμα προπαγάνδας αναλαμβάνει να μεταδώσει εκείνα που θεωρεί άξια να μεταδοθούν. Ακόμη όμως κι αν αυτά που θα μεταδοθούν δεν έχουν λεχθεί στην πραγματικότητα, δεν πειράζει. Κανείς δεν πρόκειται να το αμφισβητήσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: