"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Β. ΚΟΡΕΑ: O Κομμουνιστοφασισμός του Εμενταλ! - Ο λαός του δεν έχει να φάει και ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει ειδικούς σε τυροκομείο στη Γαλλία προκειμένου να μάθουν την παρασκευή του τυριού έμενταλ - Εθελοντες γευσιογνώστες του στέλνει ο Περισσός

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η λατρεία για το έμενταλ Μέρος της γαλλικής κουλτούρας φαίνεται πως θέλει να υιοθετήσει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στέλνοντας ειδικούς σε τυροκομείο στη Γαλλία προκειμένου να μάθουν την παρασκευή του τυριού έμενταλ.


Κουρασμένος από τις μειλίχιες προσπάθειες της χώρας του για την παραγωγή ενός ποιοτικού τυριού, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στέλνει μια ομάδα ειδικών στη γαλλική πόλη Besancon για μαθήματα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Οι τρεις ειδικοί ετοιμάζονται να περάσουν αρκετούς μήνες στο Εθνικό Εργοστάσιο Παραγωγής Γαλακτοκομικών (ENIL).

Η ειρωνεία είναι πως μεγάλο μέρος των μαθημάτων θα είναι αφιερωμένο στην παρασκευή ενός είδους τυριού – το αγαπημένο Έμενταλ του δικτάτορα, που η καταγωγή του είναι από την Ελβετία.

Αυτό φαίνεται πως είναι το αγαπημένο σνακ του Κιμ, από τα χρόνια που υπήρξε φοιτητής στην Ελβετία, σύμφωνα με το BBC επικαλούμενο την ιστοσελίδα LaLettre A.fr.


Ο άλλος στόχος της λεγόμενης επίσκεψης «διπλωματία - τυριού» είναι η βελτίωση των προτύπων στα γαλακτοκομεία της Πιονγκ Γιανγκ, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, που απέτυχαν να παράγουν καλή ποιότητα τυριού.

Την ίδια ώρα, η αιώνια αντίπαλος, Νότια Κορέα, είναι μια χώρα τεράστιας εισαγωγής τυριού, τόσο πολύ μάλιστα που οδηγεί τις τιμές του Αμερικανικού γάλακτος σε επίπεδα ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: