"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ: Ασταμάτητη η ασιατική πολιτισμική εισβολή στην Ευρώπη! - Ο 1ος Ινδός μέλος της φρουράς της βασίλισσας είναι γεγονός - ΑΝΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!!!

Το όνομά του δύσκολα μπορεί να το συγκρατήσει κανείς στη μνήμη του. Ο 25χρονος Τζατιντερμπάλ Μπουλάρ, πάντως, θα μείνει στην ιστορία της Βρετανίας ως το πρώτο μέλος της φρουράς της βασίλισσας που είναι ινδικής καταγωγής
Ο Μπουλάρ, που φορά  τουρμπάνι αντί το κλασικό bearskin, το καπέλο από γούνα αρκούδας των 47,5 εκατοστών, έσπασε πριν από μερικές ημέρες μια μακραίωνη παράδοση. Και αποτελεί λαμπρό δείγμα αυτού που λένε οι στατιστικές - ακόμη κι αν τα στοιχεία αφορούν την Αγγλία και την Ουαλία και όχι τη Σκωτία: η Βρετανία είναι ένα έθνος λιγότερο λευκό, ένα έθνος λιγότερο χριστιανικό και πιο πολυεθνικό, μουσουλμανικό και άθεο. Η ανακοίνωση των στοιχείων συνέπεσε σχεδόν με την πρώτη σκοπιά του Τζατιντερμπάλ Μπουλάρ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. 
Ασφαλώς η εικόνα του φρουρού με το τουρμπάνι και του μούσι προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη από μερικούς αριθμούς. Οι ειδικοί, πάντως, αιφνιδιάστηκαν περισσότερο από τα στοιχεία. Μπορεί η αλλαγή να ήταν εμφανής, αλλά κανένας δεν περίμενε να είναι τόσο ριζική σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν δώσει μια πρόγευση αφού στην ολυμπιακή ομάδα της Βρετανίας κυριαρχούσαν οι αθλητές αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής. Οι πραγματικές διαστάσεις της μετανάστευσης και της ενσωμάτωσης αποτυπώνονται στην έκρηξη της λεγόμενης «γενιάς της Τζέσικα Ενις». Είναι οι νέοι και οι νέες που έχουν γεννηθεί στη Βρετανία από ξένους γονείς και θεωρούν μοναδική τους πατρίδα τη Γηραιά Αλβιώνα - ακριβώς όπως η πρωταθλήτρια του επτάθλου Τζέσικα Ενις, αγαπημένη του βρετανικού κλασικού αθλητισμού.
Η ορολογία μπορεί να μην είναι πολιτικώς ορθή. Το πρώτο στοιχείο, πάντως, λέει ότι το 2001 το 91% του πληθυσμού ανήκε στην κατηγορία λευκοί Βρετανοί. Το 2011 το ποσοστό αυτό είχε κατεβεί στο 86%, σημειώνοντας μια πτώση πέντε μονάδων. Οι Ινδοί είναι η πολυπληθέστερη μειονότητα ξένων και ακολουθούν οι Πολωνοί (που το 2001 ήταν ελάχιστοι) και οι Πακιστανοί, ενώ αναπτύσσεται ακόμη και γερμανική αποικία. Στην κορωνίδα αυτής της αλλαγής βρίσκεται το Λονδίνο που εδραιώνει τη φήμη μιας πολυεθνικής πολυπολιτισμικής μητρόπολης. Στην πρωτεύουσα των περίπου 8,2 εκατομμυρίων κατοίκων οι λευκοί Βρετανοί συνιστούν κι αυτοί μειονότητα. Σήμερα αποτελούν το 45% του τοπικού πληθυσμού από 59,8% που ήταν πριν από μία δεκαετία. Το ένα εκατομμύριο φτάνουν οι Λονδρέζοι με καταγωγή από την Αφρική και την Καραϊβική, το ενάμισι εκατ. οι Ασιάτες, τους 100.000 οι Αραβες, 405.000 είναι μιγάδες, 1,75 εκατ. οι υπόλοιπες εθνοτικές ομάδες και 3,7 εκατ. οι λευκοί Βρετανοί.

Το νέο πρόσωπο των ευρωπαϊκών μητροπόλεων μέσα απο αριθμούς


Λονδίνο
Πληθυσμός8.240.000
Γηγενείς44,9% (3.700.000)
Ξένοι 55,1% (4.450.000)
 
Αμστερνταμ
Πληθυσμός 779.808
Γηγενείς 49,7%
Ξένοι 50,3%

Παρίσι
Πληθυσμός 2.234.000
Γηγενείς80,4%
Ξένοι19,6%

Μιλάνο
Πληθυσμός 1.307.500
Γηγενείς 83,4%
Ξένοι 16,6%

Δεν υπάρχουν σχόλια: