"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Κρατούμενα λαμόγια φωνάζουν «γ… την Ελλάδα σας» και VIPS φυλακισμένοι την κάνουν ταράτσα με καπνιστούς σολομούς !!!

Τη διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ή άλλων ευθυνών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν από τον αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινό στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

Ο κ. Αραβαντινός είπε μεταξύ των άλλων, ότι οι «VIP κρατούμενοι» τρώνε ακόμα και σολομό, τονίζοντας παράλληλα ότι οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά.
«Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι να περνάνε άσχημα; Ακόμα και στις φυλακές το σύστημα τους αφήνει να καλοπερνάνε. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες μάλιστα, κάποιος παρήγγειλε και καπνιστό σολομό…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Αραβαντινός.

Οι καταγγελίες του Αντώνη Αραβαντινού προκάλεσαν αίσθηση στο ακροατήριό του, ενώ δεν έλειψαν και οι βουλευτές που τον εγκάλεσαν προσωπικά για την κατάσταση αυτή.

«Μην έρχεστε εδώ να μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο σύστημα επιτρέπει στους πλουσίους να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα;» παρενέβη από το ΠΑΣΟΚ η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Αν πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς, εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε» απάντησε ο αρχιφύλακας.

«Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο το πληρώνουν οι Έλληνες κρατούμενοι. Ακόμα και εμείς φοβόμαστε», ανέφερε ο κ. Αραβαντινός, περιγράφοντας την κατάσταση σχετικά με μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών κρατουμένων μέσα στις φυλακές.

«Η κατάσταση είναι τραγική - δεν πάει άλλο. Κάθε μέρα ακούμε κρατούμενους να φωνάζουν «γ… την Ελλάδα σας»» σημείωσε ο Αντώνης Αραβαντινός.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στο σύστημα χορήγησης αδειών, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει αξιολόγηση για το ποιόν εκείνων που τις ζητάνε και την εν γένει συμπεριφορά τους μέσα στη φυλακή.

«Η βαρύτητα της ποινής έφυγε ως κριτήριο. Οι άδειες δίνονται με την προσδοκία ότι οι κρατούμενοι θα κάνουν καλή χρήση τους» συμπλήρωσε.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, πάντως, ζήτησε να εξεταστεί εάν παραβιάζεται ο Κανονισμός Λειτουργίας των Καταστημάτων Κράτησης και ειδικά το άρθρο 14, που προβλέπει ότι επιτρέπεται η προμήθεια τροφίμων με ατομική δαπάνη των κρατουμένων, είτε μέσω προμηθευτή που αναδεικνύεται με διαγωνισμό, είτε από το ελεύθερο εμπόριο, με μέριμνα της υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάει να διερευνηθεί εάν η προμήθεια τέτοιων ειδών από κρατουμένους έγινε καθ' υπέρβαση του νόμου.

Παράλληλα, ζητάει να διερευνηθεί εάν η τοποθέτηση και παραμονή των κρατουμένων σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΤ' πτέρυγας, έχει γίνει καθ' υπέρβαση του Κανονισμού (άρθρο 27 του Κανονισμού).

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: