"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Θετική η στάση της Αγκυρας στο Κυπριακό για τους χαρτογιακάδες του ΟΗΕ !

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισαν θετική τη συμβολή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -και κατ' επέκταση της Άγκυρας- στη λύση του Κυπριακού, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς.
  
Μιλώντας στο τουρκικό τύπο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν συμμερίζονται τις εκτιμήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, σύμφωνα με τις οποίες η Άγκυρα δεν επιθυμεί λύση.
  
«Σε αυτό το σημείο δεν συμφωνούμε. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν τόσο τις προσπάθειες της Άγκυρας, όσο και του κ. Ερντογάν» προσωπικά φέρεται να δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην εφημερίδα Μιλιέτ.
  
«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ετοιμάσει έκθεση για τις επαφές που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην οποία καταγράφονται χρονολογικά οι πρωτοβουλίες και των δύο πλευρών. Η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί και στις δύο πλευρές μετά τις εκλογές (στην Κυπριακή Δημοκρατία)».
  
Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρέσβης της Τουρκίας δεν κλήθηκε στην δεξίωση του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε: « Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν πρόβλημα με τον αξιότιμο κ. Ακτσά (σ.σ. πρέσβη). Ορισμένοι ωστόσο πρέσβεις διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία , λένε πως "αν έρθει ο πρέσβης της Τουρκίας δεν θα έρθουμε εμείς γιατί αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την αναγνώριση του βορρά"».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: