"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


HΠΑ: Γυναίκα οδηγός καταδικάστηκε να κρατάει πλακάτ που την χαρακτήριζε ηλίθια - Θα δούμε ποτέ κανένα από τα καβλόγκαζα ανθρωποειδή της μπανανίας μας που δεν υπολογίζουν τίποτα, να τιμωρείται έστω και έτσι ?

Η ανυπόμονη κυρία ανέβηκε στο πεζοδρόμιο για να προσπεράσει σχολικό που επιβίβαζε ανάπηρο μαθητή και η αμερικανική Δικαιοσύνη δημιούργησε για μία ακόμη φορά διεθνές ενδιαφέρον για μία φαινομενικά ασήμαντη υπόθεση.

Η 32χρονη Σίνα Χάρντιν από το Κλίβελαντ του Οχάιο έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου, για την πρωτότυπη ποινή που της επέβαλε τοπική ειρηνοδίκης σχετικά με την οδική της συμπεριφορά.

Η Χάρντιν βρέθηκε με το Ι.Χ. της πίσω από σχολικό και -επειδή αυτό δεν ξεκινούσε- το προσπέρασε ανεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο. Ωστόσο, η «τσιμπίδα του νόμου» ήταν εκεί και η 32χρονη κατέληξε στο τοπικό δικαστήριο, όπου και καταδικάστηκε να κρατάει για μία ώρα επί δύο ημέρες εμφανές πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν: 


«Μόνο ένας ηλίθιος θα οδηγούσε στο πεζοδρόμιο για να αποφύγει ένα σχολικό», όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία. 

Οπως σημείωσε η έδρα κατά την ανακοίνωση της απόφασης, η επιδεικτική επιμονή της κατηγορούμενης ότι δεν είχε κάνει κάτι κακό, έπαιξε το ρόλο της.

Στο σημείο που στάθηκε την Τρίτη η Χάρντιν, έσπευσαν πολλά τηλεοπτικά συνεργεία αλλά η ίδια δεν απάντησε σε ερωτήσεις. Φορώντας μπουφάν, γυαλιά ηλίου και φαρδύ καπέλο, κάπνιζε, άκουγε μουσική και έστελνε sms με το κινητό της.

Η δικαστής δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τον τρόπο που εκτέλεσε την ποινή: «Είδα τηλεοπτικά πλάνα στα οποία καπνίζει και στέλνει μηνύματα ... η μόνη φορά που κράτησε το πλακάτ ήταν για να προστατευθεί από τον αέρα και να ανάψει τσιγάρο. Γελοιοποίησε την απόφασή μου», υποστήριξε η κ.Καρ.

Ενημέρωσε μάλιστα τον δικηγόρο της ότι θα πήγαινε και η ίδια στο σημείο σήμερα, για να βεβαιωθεί ότι οι εντολές της εκτελούνται στο ακέραιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: