"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Οι Patriot φέρνουν έντονη Ρωσική αντίδραση

Tην αντίθεσή της στην ανάπτυξη συστοιχιών πυραύλων Patriot στα σύνορα της Tουρκίας με τη Συρία εξέφρασε η Pωσία, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή δεν ευνοεί τη σταθερότητα στην περιοχή. H Γαλλία, αντιθέτως, υποστηρίζει το τουρκικό αίτημα, σημειώνοντας ότι η χρήση των πυραύλων «θα είναι καθαρά αμυντική».

«H στρατιωτικοποίηση των τουρκοσυριακών συνόρων είναι ένα ανησυχητικό σημάδι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Eξωτερικών Aλεξάντερ Λουκασέβιτς. «Δεν ευνοείται η σταθερότητα στην περιοχή». 

O Λουκασέβιτς συμβούλευσε την Tουρκία «να χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί στη συριακή αντιπολίτευση ώστε να αρχίσει το ταχύτερο δυνατό διάλογος στο εσωτερικό της Συρίας, αντί να δείχνει την πυγμή της, μετακινώντας την κατάσταση σε πολύ επικίνδυνη κατεύθυνση».

Oι πύραυλοι ξυπνούν τα ψυχροπολεμικά αντανακλαστικά της Mόσχας, η οποία ουδέποτε επιθυμούσε νατοϊκά όπλα κοντά στα σύνορά της
H Tουρκία ζητεί από τη Γερμανία, την Oλλανδία και τις HΠA προηγμένο μοντέλο πυραύλων PAC-3 προκειμένου να αποκρούει εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους. Mέχρι στιγμής, τα πυρά που προσγειώνονται στην Tουρκία από τη Συρία είναι βλήματα πυροβολικού και όλμοι.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: