"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: O "προφέσορας" ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ να δωρίσει στο έθνος τα εξωκοινοβουλευτικά του έσοδα !

Του ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να ειπωθούν ή να γραφούν σε αυτό το θέμα, και σε αυτό το άρθρο. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζει ότι συνεχίζει να αντιπροσωπεύει και να υποστηρίζει την Ελλάδα, στις πολλαπλές ομιλίες για τις οποίες ακριβοπληρώνεται, (55.000 δολάρια το κομμάτι), να κάνει ανά την υφήλιο, παραμελώντας, φυσικά, τα βουλευτικά και τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, οφείλει, πάραυτα, να ανακοινώσει, και να πράξει, ότι θα δωρίσει όλα τα κέρδη του στο ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ξέρει ότι κανείς δεν του έχει ζητήσει, τουλάχιστον από την Ελλάδα, να αντιπροσωπεύσει ή να συνεχίζει να υποστηρίζει την χώρα, της οποίας υπήρξε ένας λίαν αμφισβητήσιμος ηγέτης. Δεν κάνει χάριν στην χώρα, ούτε στους κατοίκους της. Η μόνη χάρη που μπορεί να κάνει, που οφείλει να κάνει, είναι να δωρίσει το ένα εκατομμύριο δολάρια που υποτίθεται θα αποκομίσει από τις ομιλίες του το επόμενο έτος, στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεινοπαθεί, εξ αιτίας της διακυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, αν και όχι μόνο.

Η απαίτηση αυτής της δωρεάς είναι αυτονόητη, πιστεύω. Πολλά επιχειρήματα δεν χρειάζονται. Είναι αρκετό να σκεφτεί κανείς, ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού θεωρεί τον κ. Παπανδρέου πρωτεργάτη αίτιο στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, τα τελευταία τρία χρόνια, και όχι μόνο. Αλλά και αίτιος να μην ήτανε ο πρώην πρωθυπουργός, το γεγονός ότι το αίτιο της δημοτικότητας του στο παγκόσμιο σκηνικό ακριβοπληρωμένων ομιλητών στους διάφορους ζάπλουτους κύκλους της πολιτικοοικονομικής ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας, οφείλεται αποκλειστικά στην ηγετική του θέση στην περίοδο της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί ένα αναμφισβήτητο ηθικό χρέος.

Η Ελλάδα πεινάει κ. Παπανδρέου. Το ένα εκατομμύριο δολάρια που θα κερδίσετε από την δυνατότητα που σας παρέχεται από το κράτος της ατιμωρησίας να παραμελείτε συστηματικά, επί ένα χρόνο, τα πολιτικά σας καθήκοντα δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Επιστρέψτε τα.


Εάν ο κ. Παπανδρέου αρνηθεί να δωρίσει/επιστρέψει όλα τα εξωκοινοβουλευτικά του έσοδα, από ασχολίες που ξεκάθαρα τον εμποδίζουν να τηρεί το σύνολο των υποχρεώσεων του σαν έλληνας βουλευτής, τότε η κυβέρνηση, η Βουλή, ή το ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να επανεξετάσουν την καταλληλότητα του κ. Παπανδρέου να συνεχίζει να αντιπροσωπεύει την εκλογική του περιφέρεια και τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: