"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


EΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Πεθαίνοντας...στην αναμονή

Για περισσότερους απο 200 ασθενείς κάθε ημέρα, η αναμονή για την διακομιδή τους μέσω του ΕΚΑΒ ξεπερνάει τη μία ώρα, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη ζωή. Μοιραία πολλοί απο αυτούς δεν θα καταφέρουν να επιβίωσουν και να φθάσουν μέχρι τα επείγοντα τμήματα των νοσοκομείων .

Ο άδικος θάνατος του Θόδωρου Αγγελόπουλου ανέδειξε για άλλη μια φορά, με τρόπο τραγικό, τις ελλείψεις ασθενοφόρων οι οποίες ιδιαίτερα στις μη αστικές περιοχές καταλήγει να είναι και εγκληματική .

Οι ασυρματιστές του ΕΚΑΒ, συμπληρώνουν περισσότερες απο 200 καρτέλες στις οποίες αναγράφεται ότι «σημειώθηκε καθυστέρηση λόγω έλλειψης ασθενοφόρου». Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΑΒ, το 18%των περιστατικών,δηλαδή περισσότερα από 200 περισταττικά ασθενών χρειάζεται να περιμένουν για μεταφορά σε νοσοκομεία πάνω απο μία ώρα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιάννης Χούσος, τονίζει πως «n καθυστέρηση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις τέσσερις ώρες! Ωστόσο, όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα αναλυτικά στην καρτέλα που συμπληρώνεται για κάθε ασθενή». Και προσθέτει πως ο μέσος όρος αναμονής στην Αττική είναι μισή ώρα για κάθε ασθενή, όταν τα διεθνή στάνταρ επιτάσσουν να μην ξεπερνάει τα 8 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: