"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Συνωμοσίες βλέπει ο Έρογλου

Νερό στον μύλο της προπαγάνδας ρίχνει και πάλι ο Ντερβίς Έρογλου, μιλώντας για ισραηλινή στρατιωτική βάση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Έρογλου, διεξάγονται μυστικές συνομιλίες προκειμένου να εγκατασταθεί στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου στρατιωτική βάση του Ισραήλ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «αυτό το χαρτί» θα χρησιμοποιηθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά ως «όπλο στις διαπραγματεύσεις εναντίον της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Σχολιάζοντας μάλιστα την επίσκεψη Νετανιάχου στη Λευκωσία, ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κύπρο, γιατί υπάρχουν αμοιβαία οφέλη, καθώς ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, ανοικτά πλέον, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ένταση στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις.

Σχετικά με την πορεία του Κυπριακού ο κ. Έρογλου δήλωσε ότι περιορίζεται ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας και χρησιμοποίησε την τουρκική επιχειρηματολογία, λέγοντας ότι σε περίπτωση που μέχρι την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε τον Ιούλιο από την Κυπριακή Δημοκρατία, «δεν βρεθεί μια λογική και δίκαιη λύση, η διαδικασία ειρήνευσης θα παγώσει για τουλάχιστον δύο χρόνια».

Απείλησε ακόμη ότι εάν μέχρι τον Ιούλιο τα δύο μέρη δεν φθάσουν σε συμφωνία, τότε η τουρκοκυπριακή πλευρά θα ενισχύσει το «κράτος» της και θα προχωρήσει στην υιοθέτηση νέου «Συντάγματος»

EΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: