"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΡΟΣΩΠΑ: Ο άγνωστος γιος του Χίτλερ που πολέμησε τους ναζί!

Ενα νέο, μέχρι πρότινος άγνωστο στο ευρύ κοινό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον κεφάλαιο προστίθεται στην ιστορία του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος, σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν ήταν άτεκνος (όπως πίστευαν οι ιστορικοί), αλλά είχε αποκτήσει κρυφά έναν υιό με μία Γαλλίδα έφηβη κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν υπηρετούσε ως στρατιώτης στη Βόρεια Γαλλία.

Επικαλούμενο διάφορα ντοκουμέντα (τους ζωγραφικούς πίνακες του Χίτλερ που βρέθηκαν στη σοφίτα μίας Γαλλίδας ονόματι Σαρλότ Λομπζουά, τους φακέλους με τα χρήματα που έστελνε ο γερμανικός στρατός στην ίδια γυναίκα κατά τη διάρκεια του πολέμου, τη γυναικεία μορφή σε έναν πίνακα του Χίτλερ η οποία μοιάζει πάρα πολύ με τη Λομπζουά, την ομοιότητα μεταξύ πατέρα και υιού κ.ά.), το γαλλικό περιοδικό «Le Point» υποστηρίζει πως ο Χίτλερ είχε έναν υιό, τον Γάλλο Ζαν-Μαρί Λορέ, ο οποίος γεννήθηκε το 1918 και πέθανε το 1985.

Ο Λορέ, ο οποίος μάλιστα πολέμησε ενάντια στους ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έμαθε ποιος ήταν πραγματικά ο πατέρας του στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Του το εκμυστηρεύθηκε η ίδια η μητέρα του προτού αυτή πεθάνει.

Ωστόσο, στο άκουσμα της αποκάλυψης ο Γάλλος ένιωσε φρίκη και αποστροφή και προτίμησε να κρατήσει κρυφή τη συγγένειά του με τον Χίλτερ (το 1979 έδωσε κάποια σχετικά ντουκουμέντα στον δικηγόρο Φρανσουά Ζιμπό, ο οποίος αποτελεί και την «πηγή» του «Le Point»). «Προκειμένου να μην πάθω κατάθλιψη δούλευα ασταμάτητα, δεν έκανα διακοπές και δεν είχα χόμπι. Επί 20 χρόνια δεν πήγαινα ούτε καν σινεμά», φέρεται να είχε δηλώσει ο ίδιος ο Λορέ.

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: