"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Πολιτική Ελίτ» και αποικιοποίηση της Χώρας…

Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ

«Η Ελλάδα κατέστη η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης…»
Διεθνής Τύπος

Το όνειρο της «Πολιτικής Ελίτ», που διαγουμίζει εδώ και δεκαετίες τον μόχθο και τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, επιτέλους κατέστη πραγματικότητα με την υπαγωγή της Χώρας σε καθεστώς αποικίας στην Ευρωζώνη!

Ήδη από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας το Μεταπρατικό Κεφάλαιο και οι εκφραστές του παντί τρόπω επιδίωξαν, και το κατόρθωσαν, να στηριχθεί η Ελληνική δομή στον Εξωτερικό Χώρο, στις Ξένες, «Προστάτριες» Δυνάμεις…

Ουδέποτε απέβλεψε η «Πολιτική Ελίτ», τουλάχιστον της τελευταίας εικοσιπενταετίας, να λειτουργεί η Χώρα ως οντότητα αυτόνομη, να παράγει από μόνη της τις κινητήριες δυνάμεις της ύπαρξής της, ενώ συνέτεινε στο να πραγματοποιούνται οι οικονομικές διαδικασίες, σχεδόν παντού και πάντοτε, σε εξάρτηση με τον «Εξωτερικό Παράγοντα»!

Ο τελευταίος, σε αγαστή συνεργασία με το Μεταπρατικό Κεφάλαιο και τις εγχώριες δυνάμεις που το εκφράζουν, καταπολέμησε κάθε εσωτερική δύναμη που αποτόλμησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στον Ελλαδικό Χώρο. Και μάλιστα, κατ' επανάληψιν στην ιστορική διαδρομή των 187 χρόνων του βίου του Νεοελληνικού Κράτους, αντιμετώπισε την αμφισβήτηση με την υποκίνηση πολυαίμακτων Εμφύλιων Συγκρούσεων.

Και το καταστροφικότερο για τον Ελληνικό Λαό των τελευταίων δεκαετιών: Συνθέτει την «Πολιτική Ελίτ» με τη διαδικασία του πλήρους ελέγχου στις επιδιώξεις του, ενώ παραλλήλως διείσδυσε και άλωσε εκ των ένδον τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναγκαία προϋπόθεση για την «Πλύση Εγκεφάλου» προς διαφύλαξη και προώθηση σε όλα τα επίπεδα της Εξουσίας -Πολιτικά, Πνευματικά, Κοινωνικά και Οικονομικά- των επιδιώξεων του Ξένου Παράγοντα - Μεταπρατικού Κεφαλαίου!

«Φαμίλιες» και εξάρτηση…
Από το πλέγμα αυτό της εξάρτησης από τον Ξένο Παράγοντα δεν αποσυνδέεται η διαμόρφωση Πολιτικών Δυναστειών στη Χώρα ή, επί το σύγχρονον, «Φαμιλιών».

Οι «Φαμίλιες», ο αυθεντικότερος εκφραστής της Μεταπρατικής «Ιδεολογίας», ανήγαγαν σε «δόγμα» εκείνο του «Ανεπάγγελτου Επαγγελματία Πολιτικού», τη διαπλοκή και την υποταγή στα κελεύσματα της «Ξένης Προστασίας».

Ενδεικτική περίπτωση, η «συγγραφέας» του περιώνυμου σχολικού βιβλίου της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο ήγειρε την αγανάκτηση Γονέων, Δασκάλων, Ιστορικών, ακόμη και της Ακαδημίας Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο παραποιείται η Ελληνική Ιστορία (γεγονότα και πράξεις).

Βεβαίως, έχει καταγγελθεί, χωρίς ουδεμία διάψευση, ότι «η δραξ που διέπραξε το τρισβάρον έχει πνευματική την υποτέλειά της παρά τω CDRSEE (άλλως Κέντρον για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, άλλως υποκατάστημα του ΝΑΤΟ και της νεοεποχίτικης Νέας Τάξης, του Αμερικανικού Ολοκληρωτισμού)…».

Είναι ενδεικτικό, επίσης, το ότι η περιώνυμος αυτή «συγγραφέας»-καθηγήτρια Πανεπιστημίου στεγάζεται σήμερα, και δη στη θέση του «Υπευθύνου Παιδείας», στο Κόμμα του κ. Κουβέλη, το οποίο στους πολιτικούς διαδρόμους χαρακτηρίζεται από ένα εκ των πλέον διακεκριμένων στελεχών του «Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» ως «βιολογικός καθαρισμός αποβλήτων ΠΑΣΟΚ…»!

Ο Καημός της Ρωμιοσύνης…
Ο «Καημός της Ρωμιοσύνης» -ανάπτυξη όλων των ζωντανών δυνάμεων του Έθνους για την οικονομική, κοινωνική και πνευματική πρόοδό του- παραμένει ο ασίγαστος πόθος του Ελληνικού Λαού. Ο τελευταίος, δυστυχώς, διασκελίζει τη «ρήτρα αυτογνωσίας» που του υποδεικνύει ο Εθνικός του Ποιητής:

«Λαέ μου, καλέ και ηγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε…».

Η αποδυνάμωση του Ελληνισμού μέσα από αυτήν τη διαδικασία, η συχνή εξουδετέρωση της υλικής και πολιτικής του ενέργειας, προκύπτει ως επακόλουθο αυτής της δομής, δομής Μεταπράτη, του Πολιτικού Συστήματος, σε συνδυασμό με τη μεθοδική αλλοτρίωση της ελλαδικής συνείδησης.

Πριν από σαράντα χρόνια, ένα από τα πιο φωτισμένα μυαλά της Χώρας μας, ο ιστορικός και Κοινωνιολόγος Κωστής Μοσκώφ, είχε διαγράψει με ενάργεια τον «οικονομικό ιμπεριαλισμό» χωρών της τότε ΕΟΚ:
«Γρήγορα η ευρωπαϊκή οικονομία θα επιβληθεί παντού, εξουδετερώνοντας με την πολιτική ή αμεσώτερα οικονομική της παρουσία τις εστίες της εθνοτικής ανάπτυξης. Ο ελλαδικός άνθρωπος κινείται τώρα σε ιδεολογικά πλαίσια που άλλοι του θέτουν, καθώς όλο και στενότερα συνδέεται με τον ευρωπαϊκό χώρο, τις κυρίαρχες δυνάμεις του, που όλο και εξαρτάται περισσότερο από την αφομοίωση μέσα στην Προστασία… Ο Ρωμηός δεν (θα) ορίζει, δεν διαφεντεύει πια τη μοίρα του. Η Ιθάκη παύει να υπάρχει…».

Η Μεταπρατική «Ιδεολογία»…
Η Μεταπρατική «Ιδεολογία», υπό το συμπαράγωγο της αναγκαιότητας της Ξένης Προστασίας, με την ευκαιρία της Μνημονιακής εξάρτησης της Χώρας και της απώλειας της Εθνικής της Κυριαρχίας, καθορίζει τα πλαίσια κίνησης τόσο του «Πολιτικού Συστήματος», του έτσι κι αλλιώς Μεταπρατικού Κεφαλαίου, όσο και των αμυνομένων μετατροπής της Ελλάδας, κατά τις αξιολογήσεις του Διεθνούς Τύπου, στην «Πρώτη αποικία της Ευρωζώνης»!

Ο Μεταπρατικός Κόσμος, χαρακτηριστικό «δείγμα» ο ανοικονόμητος Θεόδωρος Πάγκαλος, ιδεολογική έκφραση του ελλαδικού Μεταπρατισμού, αντιτίθεται στην οποιαδήποτε οργάνωση και κινητοποίηση των εθνικών δυνάμεων στον χώρο της οικονομίας και της παραγωγής. Κάτι ανάλογο το θεωρεί ίσως «παράλογο στην Ιστορία», ενώ δηλώνει «Φεντεραλιστής» σε μια Ευρώπη, όπως έχει σήμερα, υπό Γερμανική Κηδεμονία και διαβλέπει την υπέρβαση της σημερινής βαθύτατης οικονομικής κρίσης στα Μνημόνια Ι και ΙΙ!

Το όραμα της Ομοσπονδίας Κρατών, σ' αυτόν τον χώρο γεννήθηκε και η Ευρωπαϊκή Ιδέα, θέλγει την ελληνική σκέψη. Εκείνο που την εξεγείρει είναι η επιδίωξη να τεθεί υπό κηδεμονία και αναγκαστικά να υποκύψει σε τάσεις δημιουργίας Lebensraum (ζωνών επιρροής), και δη υπό Γερμανική Κηδεμονία, όταν στην Ελληνική Γη χαίνουν ακόμη οι πληγές από τη Ναζιστική βαρβαρότητα των προγόνων του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της φράου Άνγκελα Μέρκελ. Ο Ελληνικός Λαός αγωνίσθηκε πάντοτε για την ελευθερία του και ουδέποτε συνέτρεξε στην επιλογή τυράννων…

Βεβαίως, οι Εφιάλτες, οι Δωσίλογοι, οι προστρέχοντες στην Ξένη Προστασία παραμένουν στο ΑΝΑΘΕΜΑ της Ελληνικής Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: