"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΧΡΕΪΝ: Ξεφτίλα του ανθρώπινου ειδους. Στο ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ οι γιατροί που περιέθαλψαν διαδηλωτες !!!

ΜΑΝΑΜΑ. Είκοσι τρεις γιατροί και 24 νοσοκόμες, που περιέθαλψαν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των ταραχών εναντίον του καθεστώτος στο Μπαχρέιν, κατηγορούνται για ανατρεπτική δράση εναντίον του κράτους και πρόκειται να δικαστούν από στρατοδικείο. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μπαχρέιν, προσθέτοντας ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες κατηγορούνται για συμμετοχή σε προσπάθειες ανατροπής του σουνιτικού μοναρχικού καθεστώτος καθώς και για συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μπαχρέιν υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι βλάπτουν επιπλέον τους πολίτες καθώς διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Η παραπομπή των γιατρών και των νοσοκόμων σε στρατοδικείο είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο πλαίσιο των διώξεων που υφίστανται οι υποστηρικτές της σιιτικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαδηλώνουν επί μήνες διεκδικώντας περισσότερες ελευθερίες, ίσα δικαιώματα και ελεύθερες εκλογές. Σε άλλη εξέλιξη, δύο πρώην βουλευτές του αντιπολιτευόμενου σιιτικού κόμματος συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αμπντούλ Τζαλίλ Χαλίλ.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου άρχισαν οι διαδηλώσεις εναντίον του μοναρχικού καθεστώτος στο Μπαχρέιν. Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο στις 15 Μαρτίου με στόχο να πατάξει τη σιιτική αντιπολίτευση. Την ίδια περίοδο, στρατιωτικοί ανέλαβαν τον έλεγχο του κρατικού νοσοκομείου Σαλμανίγια στην πρωτεύουσα Μανάμα και πολλοί γιατροί καθώς και ασθενείς βεβαιώνουν ότι στρατιώτες και αστυνομικοί διεξήγαγαν ανακρίσεις εντός του νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, τουλάχιστον 32 γιατροί, νοσοκόμες και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στο Μπαχρέιν συνελήφθησαν αφότου οι Αρχές κήρυξαν στρατιωτικό νόμο. Tη βία που οι Αρχές του Μπαχρέιν ασκούν εναντίον γιατρών και νοσοκόμων αποκάλυψε πρώτη η βρετανική εφημερίδα The Independent, τον περασμένο μήνα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: