"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Στρατός εξακολουθεί να έχει το "πάνω χέρι" !

Αποτέλεσμα απόφασης των στρατιωτικών και όχι των πολιτικών υπήρξε η απόφαση αναβολής των στρατιωτικών ασκήσεων «Εφές» και «Θαλασσόλυκος» στο Αιγαίο εκ μέρους της Άγκυρας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έδειξε χθες πως δεν γνώριζε ούτε τα της αναβολής, ούτε τους λόγους για τους οποίους ελήφθη η συγκεκριμένη απόφασηαποδεικνύοντας και παραδεχόμενος ότι η πολιτική ηγεσία στην Τουρκία εξακολουθεί να μην ελέγχει την στρατιωτική.

Από την Αττάλεια όπου βρέθηκε, ο κ. Γκιονούλ είπε πως «η αναβολή των στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο είναι απόφαση που αφορά αποκλειστικά το Γενικό Επιτελείο», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι δεν είχε καμία ευκαιρία να συζητήσει το θέμα με τη στρατιωτική ηγεσία, αφού εκείνη βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για κάποια άλλη άσκηση.

«Πρόκειται για αποτέλεσμα δικής τους εσωτερικής αξιολόγησης», είπε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. «Η απόφαση αυτή προήλθε από εσωτερική αξιολόγηση του Γενικού Επιτελείου»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: