"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Coca Cola: χαιρετίσματα στην εξουσία

Της ΡΕΑΣ ΒΙΤΑΛΗ

Άντε καλέ που θα χολοσκάσεις…Τόσα που έχεις στο μυαλό σου. Είπα αρχικά να μη σου το πω…Αλλά σιγά τ΄αβγά. Aν έχουμε εταιρείες στο έδαφός μας! Έρχονται και οι επενδυτές οσονούπω από το Κατάρ…Άντε καλέ που θα σκάσεις! Αποχωρεί λέει σταδιακά η Coca Cola από την Ελλάδα. Σκορδοκαΐλα μας. Και που θα βρει καλύτερα;Μεταφέρει λέει το διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο του ομίλου από την Αθήνα στη Βουλγαρία. Έχει θάλασσα η Σόφια, έχει σουβλάκι, έχει μουσακά, έχει Ακρόπολη; Γι΄αυτό σου λέω, μη σκας βρε κουτό. Εδώ θα ξαναρθούνε γονατιστοί και δε θα τους ανοίγουμε. Εμείς άλλωστε θέλουμε πράσινη ανάπτυξη. Είναι πράσινη η Coca Cola σε ρωτώ; Τα Ζωνιανά μάλιστα!

Και λένε τώρα ότι καταφέρατε το ακατόρθωτο. Να διώξετε με τις νέες αυξήσεις φόρων στα νερά και στα αναψυκτικά έναν από τους κορυφαίους πολυεθνικούς παίκτες της χώρας. Σκασίλα μας μεγάλη και δέκα παπαγάλοι. Από δαύτους γεμάτος ο τόπος! Να μια βόλτα να κάνει η Παπαρήγα στους πρώην ανατολικούς παράδεισους, χίλιους θα φέρει…Άσε ο Τσίπρας…Είναι μη και πάρει μπροστά! Και να σου πω και κάτι…Ήταν θρασύς ο Πρόεδρος του Ομίλου της 3E. Να λέμε και την αλήθεια. Τέτοια αυθάδεια, τέτοιες λέξεις, τόσο θράσος. Α να χαθούν τα παλιοκεφάλαια, που πίνουν το αίμα του εργάτη χρόνια με το καλαμάκι και μετά ρεύονται. Αυτοί μας έφτασαν ως εδώ. Νάναι καλά οι συνδικαλιστές που έμπαιναν ανάχωμα.  

Άκου τι είπε ο Γεώργιος Δαυίδ Πρόεδρος του Ομίλου Εμφιάλωσης σε 39 χώρες… Πρόεδρος! Σιγά τ΄αβγά…Εμείς κι αν έχουμε προέδρους! Τι να πει κι ο Μπέος, ο Ψωμιάδης;Τέλος πάντων. Να σου πω τι δήλωσε;

«Δεν είναι δυνατόν η βασίλισσα Ελισάβετ να πραγματοποιεί τα εγκαίνια μονάδας μας στην Ιρλανδία και ο Παπακωνσταντίνου, που μόλις το 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κοζάνης, να μη μιλά μαζί μας;»… Άκου παιδί μου απαιτήσεις! Tι σου είναι αυτοί οι πλούσιοι… Όλοι ίδιοι.

Να σου πω κι άλλο ένα παράδειγμα να καταλάβεις σε τι κόσμο ζούμε…  

Πριν από ένα μήνα μια από τις πλέον πολύχρονες εταιρείες στην Ελλάδα, η Νissan Θεοχαράκης, που απασχολεί μαζί με τον Όμιλο…Τι σου λέω τώρα; Χεστήκαμε τι απασχολεί…Λες και μεις δεν απασχολούμε στο δημόσιο…Γιόρταζε τα 50 της χρόνια. Και βέβαια κάλεσε μέλη της κυβέρνησης. Ξέρεις ποια πήγε τελικά; Η Άννα Νταλάρα. Και πολύ τους ήταν! Διότι όπως δήλωσαν Υπουργοί, εκείνη τη μέρα παρουσίαζε ο καρδιολόγος Κρεμαστινός το νέο του βιβλίο…Ο Κρεμαστινός σου θυμίζω είχε σώσει κάποτε τον Ανδρέα Παπανδρέου από βέβαιο θάνατο, για να τον ταριχεύσει ακολούθως η Δήμητρα και να τον περιφέρει. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιστοίχως έσωσε εμάς ως χώρα (ακόμα και μετά τον θάνατό του) και είχε χρίσει τότε, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης τον Κρεμαστινό Υπουργό Υγείας, εξού και σώθηκε ο τομέας και ο γιός του Ανδρέα, ο Γεώργιος Παπανδρέου ο πατερομάρτυρας βοηθάει τώρα στη σωτηρία…Να μη τα πολυλογώ με τις σωτηρίες αφού έτσι κι αλλιώς σωθήκαμε…Θα ήθελε λοιπόν, ο κάθε Θεοχαράκης, που απασχολεί χεστήκαμε πόσους να παραστούν μέλη της Κυβέρνησης στη γιορτή…Γι αυτό σου λέω! Στα τσακίδια να πάνε όλοι. Εμείς έχουμε το Δημόσιο και την κόκκινη γραμμή που βάζει ο Γιώργος και ο Αντώνης.

Θα κόψουμε από τις συντάξεις. Θα βάλουμε μια έκτακτη ρε αδελφέ ακόμα… Σιγά τα δύσκολα! Επί τη ευκαιρία…Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου που πρώτος έσυρε το χορό της «έκτακτης» έκανε ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο για την Οικονομία 2011+. Μη με ρωτάς τι σημαίνει ο σταυρός στο τέλος…Να μάθεις να πιάνεις τα υπονοούμενα. Μια που τα κατάφερε έκτακτα ως πρώην Υπουργός τόριξε στις έκτακτες ομιλίες…Τι κοστίζει το να μιλάς; Ποιος έχασε την τσίπα να τη βρει ο άλλος; 

70.000 ευρώ κατέβαλλε ως εγγύηση η Πελέκη σύζυγος Βουλγαράκη για το Βατοπέδι. Βατοπέδι;What is Vatopedi; Να κάνουμε μια επιτροπή να μας πει. Αλλά που χρόνος! Λύσσαξαν με τη συναίνεση…Οι ανυποψίαστοι! Λες και δεν ξέρουν το ελληνικό συνήθειο…Όταν είναι αντιπολίτευση κάνουν μουτράκια και δε συναινούν σε τίποτα και όταν ακριβώς οι ίδιοι γίνονται κυβέρνηση ζητάνε επίμονα συναίνεση…

Τέλος σου έχω και κάτι ακόμα. Μάλλον άσχετο. Αν και ποτέ δε ξέρεις… Κοίτα μη τα παίρνεις βαριά εσύ και χολοσκάς… Σέρνονται εγκεφαλικά και καρκίνοι ένα σωρό. Μη σκας βρε κουτό εσύ! 

Άκου.

Το κομμουνιστικό κόμμα Κούβας, το τελευταίο προπύργιο του υπαρκτού μετά τη Β. Κορέα αποφάσισε στο 6 συνέδριο να επικυρώσει μαζί με 300 άλλες μεταρρυθμίσεις, την απόλυση 500.000 υπαλλήλων προκειμένου να δημιουργήσουν ιδιωτικές επιχειρήσεις αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να δημιουργήσουν προυποθέσεις που θα διευκολύνουν την ίδρυση και λειτουργία τους… Άκου φίλε μου χάλια! Τάπαιξε ο Φιντέλ. 

Γιώργο, Αντώνη γερά με τσαμπουκά. Είμαστε μόνοι πια! Γι αυτό σου λέω…Μη σκας εσύ βρε κουτό! 

Έρχονται οσονούπω από το Κατάρ επενδυτές με κελεμπία και παντόφλα. Θα ξεπουλήσει η Μigato ξώφτερνο. Αλήθεια δε ρίχνεις μια αύξηση του ΦΠΑ στα ξώφτερνα; Να μάθουν να πορεύονται! 

Μη σκας βρε κουτό… Εσύ νάσαι καλά, καλοκαιράκι έρχεται, η ΠΝΟ να μας αφήνει να ταξιδεύουμε και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να μας έχει αναμμένα τα φώτα…Αυτά που δώσαμε στην ανθρωπότητα από αρχαιοτάτων χρόνων και μας τ΄αλλάζουν τώρα γιατί μας ζηλεύουν που έχουμε την πατέντα της πολιτικής και κοινωνικής αναισθησίας…

Μη σκας βρε κουτό! Στα τσακίδια να πάνε όλοι! Άντε πιάσε ένα νεράκι γιατί άφρισε το στόμα μου από την πολυλογία….Από το καλό!!!!! (το νερό) 

protagongr

Δεν υπάρχουν σχόλια: