"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μνημόνιο με… ανεκτίμητη θέα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 

Tην περίφημη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes όλοι την έχετε ακουστά. Δεν ξέρω τι αριθμητικές λεπτομέρειες γνωρίζετε, σε περίπτωση όμως που μπείτε στην ιστοσελίδα του περιοδικού εύκολα θα διαπιστώσετε ότι η περιουσία μόνο των 15 πρώτων στη λίστα συνανθρώπων μας είναι υπέρ αρκετή να ξεχρεώσει τη Ρουσφετόβια και να μας μείνουν και κάτι ψιλά για να το γιορτάσουμε στα μπουζούκια.

Ας κάνουμε μια τρελή υπόθεση. Όπως άρχισε να τρελαίνεται μαζικά ο καταχρεωμένος λαός μας ας υποθέσουμε ότι τρελαίνονται τα 15 πρώτα «φτωχαδάκια» του forbes και για να σώσουν την ψυχή τους μας ξεχρεώνουν. Ακουμπάνε τα «σπασμένα» μας μέχρι «σέντσι» και το κοντέρ του χρέους γράφει ΜΗΔΕΝ. Σήμερα, τώρα, στο αμέσως επόμενο λεπτό!

Το κοντέρ γράφει μηδέν αλλά συνεχίζουμε να έχουμε ως προίκα μας τους ανεπάγγελτους πολιτικάντηδες της συμφοράς που αν τους δώσεις να μοιράσουν άχυρο σε δύο γαϊδούρια, το ένα θα το σκάσουν απ το φαγητό και το άλλο θα το ψοφήσουν στην πείνα.

Πόσο χρόνο δίνετε στη Ρουσφετόβια μέχρι να έρθει πάλι στα σημερινά της χάλια για να μην πω σε τρις χειρότερα? Πόσοι από εσάς πιστεύουν ότι με τα κοκκινογαλαζοπράσινα πολιτικά της μπουμπούκια δεν θα φτάσει σε χρόνο μηδέν να χρωστά μέχρι και στα περιστέρια του κοινοβουλίου της?

Αν συμφωνούμε ότι με το υπάρχον πολιτικό σύστημα στο προσκήνιο, η μοίρα ακόμα και μιας ελεύθερης χρεών Ρουσφετόβιας είναι ένας κατήφορος προς την καταστροφή και μάλιστα με κλίση μεγαλύτερη απ αυτήν του κατήφορου της μεταπολίτευσης τότε μόλις έχουμε εντοπίσει μια τεράστια ΠΛΑΝΗ στην οποία έχει πέσει η πλειοψηφία τόσο των κατοίκων της όσο και των «ειδημόνων» θεατών του αγώνα επιβίωσης που αυτή δίνει

Μια πλάνη που έχει να κάνει με τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ της επιτυχίας του μνημονίου!

Αν συμφωνούμε πως με τους κάθε χρώματος άχρηστους εθνοσωτήρες σωτηρία δεν υπάρχει τότε κάθε είδους αξιολόγηση του μνημονίου με καθαρά χρηματοοικονομικά κριτήρια, είναι πέρα ως πέρα λανθασμένη.

Η σωτηρία δεν θα έρθει αν «ρυθμιστούν» τα χρέη και ανοίξουν οι αγορές. Η σωτηρία θα έρθει μόνο αν απαλλαγούμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ απ τους κατ επάγγελμα καταστροφείς μας

Το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι η όποιου είδους ΑΛΛΑΓΗ της Ρουσφετόβιας. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η ΑΠΑΛΛΑΓΗ απ τα πολιτικά της παράσιτα του σήμερα.

Σωτηρία είναι η αντικατάστασή τους από άλλους που πρέπει να πληρούν τρεις βασικές προϋποθέσεις και ας πρεσβεύουν όποια πολιτική θεωρία γουστάρουν. Να μην έχουν πιάσει στα χέρια τους την οποιουδήποτε χρώματος κομματική ταυτότητα ή πλαστικό σημαιάκι κανενός κόμματος της μεταπολίτευσης, να μην έχουν πατήσει το πόδι τους στο κοινοβούλιο ούτε ως μαθητές σε σχολική εκπαιδευτική εκδρομή και να μην έχουν αγοράσει ούτε πράσινο φύλλο απ τα λουλουδάδικα πέριξ του κοινοβουλίου.

Νέα πρόσωπα, νέα κόμματα, και με υπεργολαβία της κυβέρνησης σε ξένους μέχρι να τα βρούμε. (Υπεργολαβία ακόμα και στον Ταγιπ Πασά! Στην περίπτωση αυτή θα κρατήσει του τύπους και δεν θα μιλά για «δαντελωτή» κυριαρχία όπως οι προσκυνημένοι μας)

Και φυσικά μικρές θητείες γιατί ακόμα και ο Ιησούς Χριστός να αναλάβει πρωθυπουργός μετά από λίγα χρόνια ή θα διαφθαρεί ή θα αρχίσει να σκέφτεται το περίφημο «πολιτικό κόστος».

Αν η «αλλαγή» των σοσιαλιστών της σαμπάνιας και των επανιδρυτών του κράτους μας κατέστρεψε, η ΑΠΑΛΛΑΓΗ θα μας σώσει!

Και αφού δεν ήμασταν ικανοί να απαλλαγούμε από δαύτους με το καλό, ο μόνος τρόπος να ξυπνήσουμε είναι το μνημόνιο.

ΜΗΝ αξιολογείτε το μνημόνιο με βάση οικονομικούς δείκτες και τρίχες κατσαρές.. Αξιολογείστε το με βάση πόσα μάτια άνοιξε, πόσες ναρκωμένες συνειδήσεις ξύπνησε, πόσες κομματικές παρωπίδες έβγαλε, πόσους καναπέδες «ξεκούρασε» από βολεμένα σαρκία που το μόνο ήξεραν ήταν να σαπίζουν μπροστά στο χαζοκούτι χαζεύοντας αφιονισμένα αγράμματα κατά συνείδηση ψώνια

ΜΗΝ αξιολογείτε το μνημόνιο με βάση το πάγωμα της αγοράς. Αξιολογείστε το με βάση πόσο αύξησε τις πωλήσεις στα φρέσκα πρόβια στραγγιστά γιαουρτάκια που αποτελούν πολύτιμο προϊόν φροντίδας της σκληρόπετσης επιδερμίδας των παχύδερμων της πολιτικής

ΜΗΝ το κατηγορείτε γιατί αδειάζει τις τσέπες των μόνιμων κορόιδων αυτού του τόπου αφήνοντας στο απυρόβλητο τους νταβατζήδες. Κοστολογείστε το με βάση την αξία του να βλέπεις υπό βροχή χιλιάδες συνανθρώπους σου αντί να χαζεύουν ξεβράκωτες πρωινούδες πεσμένες στα τέσσερα να μυρίζουν κατσαρόλες μουγκρίζοντας σαν καυλωμένες φοράδες, να έχουν βγει οι ίδιοι στους δρόμους και αντί για ΒΡΩΜΕΡΕΣ κομματικές σημαίες να κρατούν τις κατσαρόλες τους έτοιμες να τις φορέσουν καπέλο στα καθάρματα που μας κατάντησαν μπανανία

Πότε θυμάστε τον παππού και τη γιαγιά της διπλανής πόρτας να έχει βγει στους δρόμους χωρίς να έχει μπροστά του κομματικές ντουντούκες, χωρίς να φορά κουδούνες σαν αυτές των κομματικών προβάτων, χωρίς να του δείχνουν άλλοι το δρόμο κρατώντας με το δεξί του μπράτσο έναν άγνωστο που μπορεί να είναι «δεξιός» και με το αριστερό του μπράτσο έναν άλλο άγνωστο που ενδεχομένως είναι «αριστερός»?

Μπορεί να φωνάζουν ΛΑΘΟΣ σύνθημα κατηγορώντας το μνημόνιο που τους ΞΥΠΝΗΣΕ, το γεγονός όμως της κατάρριψης των κομματικών διαχωριστικών γραμμών αποτελεί ανεκτίμητη κοινωνική νίκη

Το πρώτα βήματα ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ απ τους άχρηστους γίνονται δειλά-δειλά. Έστω και αν στην σημερινή τους μορφή εμπεριέχουν την αφελέστατη ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν με απλές ειρηνικές φωνές αγανάκτησης χωρίς γαλακτοκομικά πρόσθετα επιδερμικής φροντίδας τα χοντρόπετσα δημιουργήματα των κομματικών σωλήνων

Τρανή απόδειξη το γνωστό παχύδερμο που σε επίδειξη αναισθησίας μίλησε για "μόδα των τεχνολογιών" και "ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική"

Όταν οι φωνές «αγανάκτησης» γίνουν κλωτσιές αγανάκτησης (χωρίς εισαγωγικά) τότε θα καταλάβουν όλοι την πραγματική αξία και τη δύναμη του μνημονίου

Θα έχουμε πληρώσει όλοι κάτι παραπάνω γιατί δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να  κερδίσουμε νωρίτερα τσάμπα όσα διεκδικούμε σήμερα, όμως μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα έχουμε ακουμπήσει πιστέψτε με θα αξίζει τον κόπο.

Η θέα των ελικοπτέρων που θα φεύγουν χωρίς επιστροφή θα είναι ανεκτίμητη….

Katsikas.george@gmail.com
ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΣΟ ΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: