"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Σύμβουλος σχέσεων προτείνει τη νομιμοποίηση της πολυγαμίας

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

ΠΡΕΠΕΙ να νομιμοποιηθεί η πολυγαμία, αφού «οι άντρες έτσι κι αλλιώς απατούν» υποστηρίζει η μαντιλοφορούσα σύμβουλος σχέσεων δύο δήμων της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας μεγάλο θόρυβο στην τουρκική κοινωνία με τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Χαμπέτουρκ».

Η Σιμπέλ Ουρεσίν είπε ότι ο άντρας ψάχνει στη γυναίκα μία φίλη, σεξουαλικότητα, μητέρα και νοικοκυρά. Εάν οι γυναίκες έχουν ταυτόχρονα τα τέσσερα αυτά χαρακτηριστικά, τότε μπορούν να ευτυχήσουν, γεγονός όμως που αφορά μια μικρή μειοψηφία. Διότι κάθε ένα χαρακτηριστικό, υποδηλώνει και μία διαφορετική γυναίκα», δήλωσε η Ουρεσίν και πρόσθεσε: «Η πολυγαμία είναι ήδη γεγονός. Το 85% των αντρών απατούν τις συζύγους τους».

Σύμφωνα λοιπόν με τη σύμβουλο σχέσεων των δήμων Φατίχ και Εγιούπ, «ένας πλούσιος άντρας με καριέρα, που έχει ταυτόχρονα και σεξουαλική ικανότητα, προτιμά συνήθως την πολυγαμία. Καμία γυναίκα δεν δέχεται να γίνει δεύτερη γυναίκα ενός φτωχού άντρα. Οι άντρες επιθυμούν γυναίκες με σεξουαλικότητα. Αν ήμουν άντρας θα ήμουν πολυγαμικός».

Η Ουρεσίν λέει επίσης ότι «το 70% των γυναικών στην Τουρκία δεν έχει ζήσει ποτέ οργασμό. «Δυστυχώς είναι μεγάλος ο αριθμός των γυναικών που θεωρούν ντροπή και αμαρτία το να εκφράσουν στους συζύγους τους τις σεξουαλικές τους επιθυμίες».

Τέλος, σημειώνει ότι «αν ένας άντρας χτυπήσει τη γυναίκα του πάνω στο θυμό του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την αγαπά».

ΕΛΕΥΘΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: