"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Λίγα λόγια για την οικονομική θεωρία του ... «βγάζω και από τον τράγο γάλα»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΛΗ

Με ότι έχει καταπιαστεί μέχρι σήμερα η Κυβερνηση στο θέμα της Οικονομίας , στην καλύτερη έχει αποτύχει και στην χειρότερη τα έχει κάνει ... θάλασσα !!!

Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό, ο Παπακωνσταντίνου προσπαθεί με την προσφιλή του μέθοδο που αποτελεί την οικονομική θεωρία του ... «βγάζω και από τον τράγο γάλα» , βάζει συνέχεια νέα μέτρα! Μέτρα που σαφώς του αποφέρουν λιγότερα έσοδα μιας και φορολογεί μη έχοντες και κατέχοντες!  

Ο υπουργός μας που θήτευσε δίπλα στον Σημίτη ως σύμβουλός του, με το άνετο στυλάκι και τα ωραία κουστούμια, δεν λέει να αντιληφθεί ότι ο τράγος απέθανε προ πολλού και ως εκ τούτου ... όσο και να προσπαθεί, γάλα δεν πρόκειται να βγάλει!!!

Η Κυβέρνηση τόσο καιρό δεν έχει κάνει βήμα προς την κατεύθυνση της Ανάπτυξης και των επενδύσεων και το τραίνο φίλες και φίλοι πέρασε από το σταθμό!

Τώρα έρχονται τα δύσκολα! Λίγο μετά τον 15Αύγουστο θα το καταλάβουμε όλοι μας!

Αυτό που δεν λέει κανείς, ή όταν πάει να το πει τον «κόβουν» με τη μία από τα κανάλια μας, είναι ένα!

Κουρέματα , αναδιαρθρώσεις και όλα τα σχετικά, θα γίνουν μόλις ξεφορτωθούν τα Ελληνικά ομόλογα οι δανιεστές μας! Μόλις η Γερμανία και οι λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς ξεφορτωθούν τους τίτλους … χρέους, τότε θα μας εγκαταλείψουν στην τύχη μας!

Και πως θα γίνει αυτό; Βάζοντας την Ελλάδα να αγοράσει (με ένα νέο δάνειο) και να επαναγοράσει το χρέος των συμμάχων μας!

Και θα μου πείτε που θα βρούμε τα λεφτά;;

Μα σας είπα , θα μας δώσουν ένα άλλο δάνειο! Ισως και δύο αν χρειαστεί.

Και ότι περισσέψει θα προσκαλέσουν επενδυτές ομολόγων υψηλού ρίσκου για να το αγοράσουν!

Υπάρχουν αλήθεια τέτοιοι επενδυτές;;;

Μη χολοσκάτε! Θα βρεθούν πολλοί!

Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλοί που διατίθενται να χάσουν μερικά δις ευρώ, προκειμένου να γίνουν ενεχυριαστές της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου!

Για να καταλάβετε τι σας λέω, όταν ακούτε να λένε «Ελληνες πουλήστε κανένα νησί» εννοούν με απλά λόγια, Ελληνες διαπραγματευτείτε την επαναγορά του χρέους σας από επενδυτές που θέλουν να ρισκάρουν!

Και αν ακόμα φίλοι μου, δυσκολεύεστε να φανταστείτε κάποιον πρόθυμο στην διεθνή αγορά να αγοράσει μέρος του χρέους μας, τότε, αύριο μόλις ξυπνήσετε, βγείτε στο μπαλκόνι σας και κοιτάξτε ανατολικά!

Πίσω από τον ήλιο, βρίσκεται η Τουρκία!

Κάπου εκεί θα βρείτε τον οργανισμό που θα παίξει ρόλο στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας!!

Καταλάβατε γιατί ο Πρωθυπουργός μας έχει ως άτυπο σύμβουλο τον Τούρκο Κεμάλ Ντερβίς, που αν δεν είχε ένα δύο σκανδαλάκια θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος του Δ.Ν.Τ.; Ελάτε τώρα, μην μου πείτε ότι δεν το έχετε ακούσει αυτό!!!

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Γιώργος μόλις κέρδισε τις εκλογές πήγε στην Τουρκία να αφήσει ένα κλαδί ελιάς;

Καταλάβατε γιατί ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα και κάθε τόσο στέλνει υπουργούς και προσφάτως και την μαντηλοφορούσα σύζυγο του στη χώρα μας!!!

Να μην έχουν οι άνθρωποι από κοντά την ... επένδυσή τους;;; 

AEGEAN TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια: