"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σκοπιανή προπαγάνδα για τον Ηρακλή

Του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΟΚΚΟΥ

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί με την συμπεριφορά ορισμένων ανεγκέφαλων οπαδών του «Ηρακλή», οι οποίοι, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό της ομάδας τους, εμφανίστηκαν να ανεμίζουν σημαίες της ΠΓΔΜ.

Το «Κανάλ 5» των Σκοπίων σε ρεπορτάζ του ανέφερε πως «η σημαία μας ανέμιζε και πάλι στα χέρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καθώς η ομάδα τους βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρόστιμο και υποβιβασμό»!

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις διαδηλώσεις που οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των οποίων «πέντε χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν παροτρύνοντας την ελληνική ομάδα να εγγραφεί στο Κύπελλο της ΠΓΔΜ».

Μάλιστα, το κανάλι επικαλέστηκε και συνομιλία του συντάκτη του με οπαδό του Ηρακλή, ο οποίος φέρεται να είπε πως «αν το πρόβλημα είναι ο Ηρακλής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε να φύγουν και να πάνε στα Σκόπια»!

Πέρσι τον Ιούνιο ο Ηρακλής αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και πάλι είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες με διαμαρτυρίες και βεβηλωμένη την ελληνική σημαία, αλλά και με τα ίδια (σκοπιανού περιεχομένου) συνθήματα και σκοπιανές σημαίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η προπαγάνδα των γειτόνων προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί κάποιες πραγματικά ανόητες ενέργειες φανατισμένων οπαδών του, που αδιαφορούν για το κακό που προκαλούν στα εθνικά μας θέματα.

Αλλά και πριν από εικοσιπέντε περίπου χρόνια ο ραδιοσταθμός των Σκοπίων (Πρόγραμμα Μπιλιάνα), καθημερινά βομβάρδιζε τους Φλωρινιώτες, προτρέποντάς τους να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια της ΠΓΔΜ, προσφέροντας μάλιστα και δωρεάν διαμονή και σίτιση.

Το σύνθημα ήταν «Εμείς σας θέλουμε, οι Έλληνες όχι»! Τώρα, το κλοτσοσκούφι δίνει νέα τροφή στην σκοπιανή προπαγάνδα. Μήπως το παρακάναμε; 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: