"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Βιάζονται 48 γυναίκες κάθε μία ώρα!

Περίπου 48 γυναίκες βιάζονται κάθε ώρα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ενώ συνολικά το 12% του γυναικείου πληθυσμού της χώρας έχουν πέσει θύματα βιασμού τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, όπως καταδεικνύει νέα έρευνα Αμερικανών, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στην επιθεώρηση American Journal of Public Health του Ιουνίου και η οποία προκαλεί σοκ και διαψεύδει τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν τρεις ερευνητές του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνας για την Πολιτική των Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Στόνι Μπρουκς της Νέας Υόρκης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τουλάχιστον μία γυναίκα δέχεται κάθε λεπτό κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση.

Το φαινόμενο δεν είναι διαδεδομένο μόνο σε περιοχές που υπάρχουν συγκρούσεις, αλλά είναι κάτι καθημερινό ακόμα και μέσα στα σπίτια και στις οικογένειες.

Συνολικά σύμφωνα με την έρευνα, την οποία εν μέρει χρηματοδότησε η αμερικανική κυβέρνηση, περίπου 1.150 γυναίκες βιάζονται κάθε μέρα, δηλαδή 48 γυναίκες την ώρα. Ο ρυθμός αυτός είναι κατά 26 φορές μεγαλύτερος απ' ό,τι παρουσιάζουν τα στοιχεία του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των βιασμών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό φτάνει τις 16.000 γυναίκες τον χρόνο.

Το δείγμα της έρευνας είναι 3.346 γυναίκες και το ηλικιακό φάσμα είναι από 15 έως 49 ετών. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν με επισκέψεις σε σπίτια το 2007 και η ανάλυσή τους καταλήγει στο συμπέρασμα πως το 12% των γυναικών βιάστηκαν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ενώ το 3% βιάστηκε μόνο την περίοδο 2006-2007.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: