"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Βραβείο ειρήνης στον… Χότζα

Στον Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν, επικεφαλής της γνωστής για την ισλαμιστική της δράση «Αδελφότητα Γκιουλέν», απένειμε το βραβείο ειρήνης 2011 το East and West Institute, για τη… συμβολή του στην παγκόσμια ειρήνη!

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του Χότζα ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων κ. Μουσταφά Γεσίλ, σε ειδική τελετή που έγινε στη Νέα Υόρκη.

Ο Φεττουλλάχ Χότζα στο γραπτό μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο του EWI επισημαίνει ότι δέχεται το βραβείο εξ ονόματος όλων των «εθελοντών» που συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη, ένας εκ των οποίων είναι και αυτός.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του EWI είναι ο Στρατηγός Τζέιμς Τζονς , ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου Ομπάμα για θέματα ασφάλειας και η πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κοντολίζα Ράις.

Στην τελετή προβλήθηκαν βίντεο με ευχές και δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων για τον Χότζα, όπως του πρώην Γ.Γ του ΟΗΕ κ. Ανάν, του πρώην Προέδρου Μπίλ Κλίντον και των πρώην υπουργών Εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ και Μαντλίν Ολμπράιτ.

Ο γερμανικής καταγωγής πρόεδρος του EWI κ. Τζον Εντουιν Μρόζ στην ομιλία του επικαλέστηκε μια φράση του Χότζα που λέει «Ο Μουσουλμάνος δεν μπορεί να είναι τρομοκράτης. Εάν κάποιος εμπλακεί στην τρομοκρατία παύει να είναι Μουσουλμάνος».

Τελικά, ποιος είναι και τι εκπροσωπεί αυτός ο αμφιλεγόμενος Χότζας και απολαμβάνει τέτοιες τιμές;

EΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: