"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΠΑΠ: Πληρώνει και ιδιωτικά σχολεία

Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Εως και τα σχολεία των παιδιών τους πληρώνει ο ΟΠΑΠ σε στελέχη του Οργανισμού. Στην καταγγελία αυτή προχώρησε προχθές στη Βουλή ο Αρ. Ντινόπουλος, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. αποκάλυψε ότι ο ΟΠΑΠ καταβάλλει 4.400 ευρώ το μήνα σε νεοπροσληφθέν στέλεχός του για τα σχολεία των παιδιών του, ενώ άλλα 1.500 δίδονται και για τα τροφεία παιδικού σταθμού σε έτερο υπάλληλο.

Ο κ. Ντινόπουλος μίλησε επί μακρόν για «τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης, αλαζονείας και πλούτου», που επικρατούν εντός του Οργανισμού, αλλά και για την «αμαρτωλή σχέση» του με την Ιντραλότ. Αναφέρθηκε έτσι στους υπέρογκους μισθούς που λαμβάνουν τα στελέχη του ΟΠΑΠ (20.000 ευρώ ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος αντίστοιχα), αλλά και στις δεκάδες προσλήψεις που έχουν γίνει με μηνιαίες απολαβές από 5.000 έως 15.000 ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2009 έως σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την Ιντραλότ, υποστήριξε ότι η παράταση της σύμβασής της με τον ΟΠΑΠ -έως τον Ιούλιο του 2012- αποτελεί επί της ουσίας νέα σύμβαση. Εφερε δε ως παράδειγμα, προκειμένου να ενισχύσει τα επιχειρήματά του προς την κατεύθυνση αυτή, τη λειτουργία της ΟΠΑΠ TV, για την οποία, όπως είπε ο Π. Γερουλάνος (σύμφωνα και με απάντησή του), αγνοεί ποιοι προσελήφθησαν και ποιοι είναι οι μισθοί τους.

Επέκρινε, τέλος, την κυβέρνηση, επειδή δεν φέρνει στη Βουλή τις συμβάσεις που κατοχυρώνουν με απευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ τη θέσπιση 25 νέων τυχερών παιχνιδιών. Οι καταγγελίες του έμειναν ασχολίαστες από την πλευρά της κυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Οικονομικών, με προσθήκη που κατέθεσε την Πέμπτη το βράδυ, εντάσσει στη διαδικασία του συμψηφισμού χρεών από και προς το Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο δινόταν η δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής με 153 ψήφους «ναι» και 127 «όχι», έπειτα από τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης, διατύπωσαν εκ νέου σοβαρότατες ενστάσεις για τη ρύθμιση, βάσει της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει στην ΕΤΕ 95 εκατομμύρια ευρώ, για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει το Μέγαρο Μουσικής και αδυνατεί να αποπληρώσει.

Την ίδια στιγμή, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν για ακόμη μια φορά τη δυσαρέσκειά τους για τις ποινές που επιβάλλονται στους φοροφυγάδες, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να ποινικοποιείται η επιχειρηματικότητα.

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: