"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Δεύτερη η Ελλάδα με βάση την πιθανότητα χρεοκοπίας

Σε σκληρό... ντέρμπι μεταξύ Ελλάδας και Βενεζουέλας έχει εξελιχθεί η υπόθεση χρεοκοπία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία CMA για την πιθανότητα χρεοκοπίας των χωρών, η Ελλάδα καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με ποσοστό 55,6%. Την αρνητική πρωτιά έχει η Βενεζουέλα με 58,7%.

Στις 25 Ιουνίου, όμως, στη λίστα της CMA με τις χώρες που ενδεχομένως να χρεοκοπήσουν, πρώτη ήταν η Ελλάδα με ποσοστό 68,5%. Δεύτερη ήταν η Βενεζουέλα τότε, με ποσοστό 58,8% και πολύ φοβούμαστε ότι το ντέρμπι αυτό θα συνεχιστεί για πολύ καιρό.

Για την ιστορία, χθες η CMA ανακοίνωσε ότι τρίτη στη σχετική λίστα είναι η Αργεντινή με ποσοστό 47,9%, τέταρτο το Πακιστάν με 39% και πέμπτη η Ουκρανία με 35,9%. Από την άλλη πλευρά, οι χώρες με τις λιγότερες πιθανότητες χρεοκοπίας είναι η Νορβηγία (2,4%), η Φινλανδία (3,1%), οι ΗΠΑ (3,5%), η Δανία (3,8%) και η Σουηδία (3,9%).

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: